Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Gosialuk 17:55, 14 mar 2024

To masz Basiu zupełnie jak ja. Też często zapominam gdzie co posadziłam, dopóki nie wyrośnie i się nie przypomni. Dlatego nie lubię przesadzanek wczesną wiosną.
LIDKA 19:59, 14 mar 2024

Basia jak czyścisz tuje, wytrzepujesz ręcznie i zbierasz czy jak?

Mam sporo suszu i chyba za rok trza będzie moje porządnie wytrzepać.
Rojodziejowa 20:04, 14 mar 2024

Ja kiedyś odkurzaczem przemysłowym odkurzałam thuje w środku
Basieksp 20:38, 14 mar 2024

Gosialuk napisał(a)
To masz Basiu zupełnie jak ja. Też często zapominam gdzie co posadziłam, dopóki nie wyrośnie i się nie przypomni. Dlatego nie lubię przesadzanek wczesną wiosną.

Najgorzej jest jak coś dosadzam i na fajną dużą cebulkę trafię, sama jestem wtedy na siebie zła
Basieksp 21:05, 14 mar 2024

LIDKA napisał(a)
Basia jak czyścisz tuje, wytrzepujesz ręcznie i zbierasz czy jak?

Mam sporo suszu i chyba za rok trza będzie moje porządnie wytrzepać.

Na początku nie czyściłam, ale po kilku latach trochę tego się nazbierało. Wysypywało się to przy każdym większym wietrze na rabaty. Teraz wybieram ręcznie ze środka tuii i trochę z dołu wybieram. W tym sezonie dużo wiatr wytrzepał, małymi grabkami wygrabiam. Dużo tego jest.
Basieksp 21:12, 14 mar 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Ja kiedyś odkurzaczem przemysłowym odkurzałam thuje w środku

Ja mam ich sporo, odkurzacz, by nie dał rady do moich jakiś kombajn by się przydał a swoją drogą teraz chyba bym ich nie sądziła, chociaż u nas spełniają swoją funkcję trochę nas zasłaniają, przed przechodniami a wcześniej przed kurzawą z drogi, teraz mamy nowy polbruk, kurzawy nie będzie, z tego się bardzo cieszę
Kordina 21:14, 14 mar 2024

Basieksp napisał(a)

Najgorzej jest jak coś dosadzam i na fajną dużą cebulkę trafię, sama jestem wtedy na siebie zła

Dlatego ja sobie robię bazgrołek, w którym na schemacie rabaty zaznaczam co tam wcisnęłam to nie plan tylko aktualny stan
Rumianka 21:17, 14 mar 2024

Swoich tuj nigdy nie wytrzepywałam, ale teraz po przycince wylazło sporo suszu i większą część wyciągnęłam ze środka. Dużo tego było...
Basieksp 21:22, 14 mar 2024

Rumianka napisał(a)
Swoich tuj nigdy nie wytrzepywałam, ale teraz po przycince wylazło sporo suszu i większą część wyciągnęłam ze środka. Dużo tego było...

No dużo, ja nawet może bym tego tak dokładnie nie sprzątała, ale zaśmieca to rabaty. No i myślę, że też zakwasza glebę na dłuższą metę.
Basieksp 21:26, 14 mar 2024

Kordina napisał(a)

Dlatego ja sobie robię bazgrołek, w którym na schemacie rabaty zaznaczam co tam wcisnęłam to nie plan tylko aktualny stan

I to jest pomysł ja próbowałam zdjęcia robić, ale potem je odszukać..., łatwiej i wygodniej z takimi zapiskami