Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

anpi 14:14, 05 mar 2024

Wszystkie zwiastuny wiosny już masz, czyli ogłaszamy wiosnę!!!
Tu też temat przebiśniegowy na topie...ja też dzielę sobie i dzielę się...
Basieksp 14:22, 05 mar 2024

anpi napisał(a)
Wszystkie zwiastuny wiosny już masz, czyli ogłaszamy wiosnę!!!
Tu też temat przebiśniegowy na topie...ja też dzielę sobie i dzielę się...

Wiosna nas trochę pogilgała po nosie i się schowała na kilka dni u nas coś pada, deszcz chyba z lekkim śniegiem, teraz zimno, ale tak ma być tylko przez kilka dni, potem to już będzie coraz cieplej niech się robi, bo jakieś tam roślinki mają do mnie przyjść w tym tygodniu
Basieksp 14:26, 05 mar 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie przebiśniegi bardzo dobrze radzą sobie w cieniu. Kwitną tam wyjątkowo długo. Gliniaste podłoże im służy.

No właśnie Ja je zawsze tak po macoszemu traktowałam, nigdy jakoś specjalnie o nie nie dbam no ostatnio mam ich dużo więcej, a sadziłam je jeszcze w innych miejscach, za rok, dwa zobaczę jaki efekt będę miała
Rumianka 14:56, 05 mar 2024

Swoje przebiśniegi chciałam dzielić dzisiaj...a tu pogoda znów deszczowa z zimnicą okrutną...Mus odłożyć ogrodowe poczynania.
Basieksp 15:42, 05 mar 2024

Rumianka napisał(a)
Swoje przebiśniegi chciałam dzielić dzisiaj...a tu pogoda znów deszczowa z zimnicą okrutną...Mus odłożyć ogrodowe poczynania.

No u nas pogoda taka sama. Ale z jednej strony, trochę nie jest mi żal, bo wysiadł nam bojler na ciepłą wodę. Wczoraj przyszedł nowy, eM z synem właśnie skończyli go montować nie przecieka, woda już się grzeje, mam nadzieję, że będzie ok, bo nigdy wcześniej tego nie robili a ja dziś po pracy będę sprzątać kotłownię
Agatorek 20:33, 05 mar 2024

Basieksp napisał(a)
A ogrodowo, coraz więcej roślin się wybudza owady też

A ten jaki uroczy kwiatuszek ❤️
Margo2 23:10, 05 mar 2024

Basieksp napisał(a)

No właśnie Ja je zawsze tak po macoszemu traktowałam, nigdy jakoś specjalnie o nie nie dbam no ostatnio mam ich dużo więcej, a sadziłam je jeszcze w innych miejscach, za rok, dwa zobaczę jaki efekt będę miała

Moje przebiśniegi rosną już parę lat, ale dopiero ostatnio naprały wigoru i nawet zaczęły się rozsiewać. Chyba trzeba dać im czas na zadomowienie
Alija 20:33, 06 mar 2024

U nas też pogoda kiepska, pada i zimno się zrobiło. Po takiej pięknej pogodzie w lutym, aż się to wydaje dziwne,
a przecież dawniej bywało, że marzec był jeszcze ze śniegiem. Boję się tylko, żeby nie było przymrozków.
vita 21:41, 08 mar 2024

Basieksp napisał(a)

Traktowanie po macoszemu sprzyja przebiśniegom, jak się zadomowią, to i mogą być problemem
Nieśmiało dopytam o montaż okienka w szklarni, przeoczyłam może?
Basieksp 22:58, 08 mar 2024

vita napisał(a)

Traktowanie po macoszemu sprzyja przebiśniegom, jak się zadomowią, to i mogą być problemem
Nieśmiało dopytam o montaż okienka w szklarni, przeoczyłam może?

Jeszcze nie zamontowane, ale niedługo musimy się za to zabrać, by zdążyć przed sadzeniem pomidorów. Okienka są kupione, czekają, napewno napiszę jak nam się udało