Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 23:01, 08 mar 2024

Alija napisał(a)
U nas też pogoda kiepska, pada i zimno się zrobiło. Po takiej pięknej pogodzie w lutym, aż się to wydaje dziwne,
a przecież dawniej bywało, że marzec był jeszcze ze śniegiem. Boję się tylko, żeby nie było przymrozków.

U nas było 4 na minusie. Ale szkód w ogrodzie nie ma, rano przebiśniegi i reszta trochę się pokładły, ale w dzień słońce, ładnie się podniosły jeszcze dziś ma być w nocy chłodniej a potem już cieplej
Basieksp 23:02, 08 mar 2024

Agatorek napisał(a)

A ten jaki uroczy kwiatuszek ❤️

No uroczy, tylko trochę mało ich mam
Basieksp 23:04, 08 mar 2024

Margo2 napisał(a)

Moje przebiśniegi rosną już parę lat, ale dopiero ostatnio naprały wigoru i nawet zaczęły się rozsiewać. Chyba trzeba dać im czas na zadomowienie

No chyba właśnie z nimi tak jest ja teraz często jakieś wykopię lub wyrwę przy pielieniu, sadzeniu, potem mam je w różnych miejscach
Magara 23:50, 08 mar 2024

Basieksp napisał(a)

U nas było 4 na minusie. Ale szkód w ogrodzie nie ma, rano przebiśniegi i reszta trochę się pokładły, ale w dzień słońce, ładnie się podniosły jeszcze dziś ma być w nocy chłodniej a potem już cieplej

Basia, ja też się tej prognozy trzymam jak nie wiem co
Gosialuk 08:31, 09 mar 2024

Basiu moje prognozy tak samo prawią. U mnie też taki mrozik dzisiaj, ale białe z trawy szybko znika.
Udanego dnia.
Basieksp 08:49, 09 mar 2024

Magara napisał(a)

Basia, ja też się tej prognozy trzymam jak nie wiem co

Od rana świeci słońce
Basieksp 08:50, 09 mar 2024

Gosialuk napisał(a)
Basiu moje prognozy tak samo prawią. U mnie też taki mrozik dzisiaj, ale białe z trawy szybko znika.
Udanego dnia.

U nas podobnie, chociaż wczoraj w cieniu długo białe było, ale dziś miał być ostatnia noc z przymrozekiem, przynajmniej na najbliższe dni
Ewa777 20:46, 09 mar 2024

Basiu, czy Ty wycinasz listki przylaszczkom?
mirkaka 09:02, 10 mar 2024

Basieksp napisał(a)
Nie pamiętam kto, ale tu na Ogrodowisku jedna z dziewczyn tak mi podpowiedziała. One u mnie rosną na słońcu i jak je sądzę to daję im trochę kompostu jesienią sadziłam 9 cebul i jak widać na zdjęciu to kila wychodzi po dwie Za to mam gdzieś jeszcze szachownicę kostkowaną i ona tak ładnie mi nie rośnie, ją zostawiam w ziemi, może też powinnam ją wykopywać? Ale ona ma takie malutkie cebulki.

Jeśli moja cesarska wyjdzie to jak nie zapomnę też wykopię, natomiast z tych malutkich mam chyba lisie grono, sieje się , świetnie się rozmnaża, moje już wrastają w hokonkę, teraz już wychodzą jej szczypiorki Tej też nie wykopuję. Kostkowej nie mam, a ona chyba jest trudna ?
vita 09:29, 10 mar 2024

Dla mnie wszystkie szachownice są trudne, zanikły mi nawet lisie. Wykopywanie cesarskich, Raddena ma sens, szachownice wymagają lekkiego, przepuszczalnego podłoża. Nie sprawiają mi problemu tylko kostkowate, ot!