Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 01:11, 18 sie 2024

Gosialuk napisał(a)
Wy to jesteście ludzie lasu. Ja się na grzybach tak nie znam, ale na opisy dań grzybowych ślinka sama leci do ust.
Mnie modliszka odwiedziła w zeszłym roku. Z pasikonikiem nie sposób jej pomylić. [/quote
Z tym pasikoniem to takie przekoromarzynanie się, z uśmiechem w oczach jedyne co łączy pasikonika z modliszką to kolor sama jestem ciekawa czy jeszcze ją spotkam w ogrodzie?
Rumianka 11:30, 21 sie 2024

U nas w tym roku jak na razie grzybowa posucha...nie ma, po prostu nie ma...Kilka kurek znaleźliśmy, a nogi chciały wejść w tyłek, tyle łażenia po lesie...
Ogród Twój Basiu zachwycająco bogaty, wszystko rośnie jak na drożdżach...tak ma być. Sliczności pokazujesz...u Ciebie modliszka, a u mnie znów był konik polny w sypialni na górze...jakieś 7m od dołu...sprytny...
Basieksp 19:25, 21 sie 2024

Rumianka napisał(a)
U nas w tym roku jak na razie grzybowa posucha...nie ma, po prostu nie ma...Kilka kurek znaleźliśmy, a nogi chciały wejść w tyłek, tyle łażenia po lesie...
Ogród Twój Basiu zachwycająco bogaty, wszystko rośnie jak na drożdżach...tak ma być. Sliczności pokazujesz...u Ciebie modliszka, a u mnie znów był konik polny w sypialni na górze...jakieś 7m od dołu...sprytny...

Ja nie byłam ostatnio na grzybach, ale poprzedni tydzień był suchy i upalny, raczej nie grzybowy.
U nas w domu raczej pasikonik miałby ciężko. Filemon wyłapuje każdą muchę, która się wkradnie
Basieksp 21:29, 21 sie 2024

Dziś deszczowy dzień, chociaż pod wieczór świeciło słońce Mokro, chłodno, chyba powoli kończy się lato
Zaczynają pojawiać się pierwsze marcinki
Kwitnie biala, pachnącą funkia
Basieksp 21:34, 21 sie 2024

Kwiaty hortensji przebarwiają się na jesienne kolory

Kwitną dalie i rdest
Basieksp 21:36, 21 sie 2024

Winogrona jeszcze kwaskowate.

Aronia i brzoza jako pierwsze przebarwiają się
Basieksp 21:38, 21 sie 2024

I takie różne
Basieksp 21:40, 21 sie 2024

I trochę kolorów
Magara 23:31, 21 sie 2024

Basieksp napisał(a)

Ja nie byłam ostatnio na grzybach, ale poprzedni tydzień był suchy i upalny, raczej nie grzybowy.
U nas w domu raczej pasikonik miałby ciężko. Filemon wyłapuje każdą muchę, która się wkradnie

Basia - w ramach chorowania/rekonwalescencji wybraliśmy się na spacer. Żeby się rozruszać po zaleganiu. Było żółto od kurek, totalny szok Niby sucho i upalnie, ale grzybki przednie Czyszczenia mało, grzybków mnogość

W ogródku - masz cudnie Tyle kolorów
Basieksp 23:43, 21 sie 2024

Magara napisał(a)

Basia - w ramach chorowania/rekonwalescencji wybraliśmy się na spacer. Żeby się rozruszać po zaleganiu. Było żółto od kurek, totalny szok Niby sucho i upalnie, ale grzybki przednie Czyszczenia mało, grzybków mnogość

W ogródku - masz cudnie Tyle kolorów

Ja bym chciała na jakieś inne grzyby się wybrać kurki mam nawet zamrożone a innych nie mam ale mam wymagania, wybredna jestem Ale innych u nas jeszcze nie było, może teraz, jak odrobinę chłodniej i dziś znowu padało
A w ogrodzie coś tam jeszcze kwitnie, wypatruję to co najładniejsze, bo tak powoli to rośliny zaczynają przekwitać. Ale mi to aż tak bardzo nie przeszkadza, bo lubię jesień Tylko ten czas, tak szybko umyka.