Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Makao 15:42, 28 paź 2024

Hmm, to może też tak spróbuję upchnąć gdzie się da na rabatach a potem będę zbierać cały rok
Szklarni jaszcze nie kupiliśmy bo czekamy na dostępność więc pewnie w następnym sezonie posadzę tak jak Ty
Basieksp 18:23, 28 paź 2024

Margo2 napisał(a)
Miałam posadzić czosnek, a zadołowałam doniczki w warzywniku. Mogę jednak spróbuję wyrwać natkę, bo mam tego od groma i w jej miejsce posadzić czosnek posadzić.
Czy można sadzić czosnek po pietruszce?

Nie wiem czy można po pietruszce, ja zawsze szukam jakiejś ściągi a pietruszkę na zimę też fajna, tym bardziej, że ona długo zielona jest i wczesną wiosną szybko jest zielona. Ja w tym roku nie mam zielonej pietruszki, jakoś się nie udała, nie wzeszła.
Basieksp 18:24, 28 paź 2024

Makao napisał(a)
Hmm, to może też tak spróbuję upchnąć gdzie się da na rabatach a potem będę zbierać cały rok
Szklarni jaszcze nie kupiliśmy bo czekamy na dostępność więc pewnie w następnym sezonie posadzę tak jak Ty

No ja mam nieduży warzywnik, tak że, każde inne miejsce się przydaje
Joku 19:53, 28 paź 2024

Basiu, przyjrzałam się dzisiaj mojemu modrzewiowi. Zachowuje sie podobnie jak twój, tzn. kępki igieł są na starszych odcinkach pędów. Natomiast na świeżych przyrostach igły są osadzone pojedynczo. Żółknie w ten sam sposób jak pokazałaś na zdjęciu, czyli zaczyna od środka, końcówki pędów są jeszcze zielonkawe.
Będzie dobrze . Ja swojego tnę co roku żeby nie zrobił się zbyt duży bo mam mały ogród.
Basieksp 20:08, 28 paź 2024

Joku napisał(a)
Basiu, przyjrzałam się dzisiaj mojemu modrzewiowi. Zachowuje sie podobnie jak twój, tzn. kępki igieł są na starszych odcinkach pędów. Natomiast na świeżych przyrostach igły są osadzone pojedynczo. Żółknie w ten sam sposób jak pokazałaś na zdjęciu, czyli zaczyna od środka, końcówki pędów są jeszcze zielonkawe.
Będzie dobrze . Ja swojego tnę co roku żeby nie zrobił się zbyt duży bo mam mały ogród.

Dziękuję ja mam taki sam plan z cięciem, już mu trochę, w tym sezonie uszczyknęłam końcówki, jakoś tak w czerwcu, lipcu teraz poczekam do przyszłego roku
Basieksp 20:18, 28 paź 2024

Mam jeszcze w ogrodzie dwa jeże. Jeden duży i drugi mały. Mały, młody chyba z ostatniego miotu. Wcześniej go nie widziałam, teraz od jakiegoś czasu przychodzi na Azy karmę, obserwuję go i chyba przybiera na wadze, ma jeszcze trochę czasu, myślę, że poradzi sobie
Magara 23:09, 28 paź 2024

Basia, czy ja dobrze kojarzę, że kupowałaś w zeszłym roku albo w tym wielosiły???
Jeżeli tak to napisz proszę czy je teraz ścinasz
Niby to bylina więc można i teraz i wiosną, ale ja jakoś kojarzę, że u mnie bardzo atrakcyjnie wyglądały zimą i mi ręka z sekatorem dziś zadrżała
Basieksp 20:45, 29 paź 2024

Magara napisał(a)
Basia, czy ja dobrze kojarzę, że kupowałaś w zeszłym roku albo w tym wielosiły???
Jeżeli tak to napisz proszę czy je teraz ścinasz
Niby to bylina więc można i teraz i wiosną, ale ja jakoś kojarzę, że u mnie bardzo atrakcyjnie wyglądały zimą i mi ręka z sekatorem dziś zadrżała

Kupowałam, dwa rodzaje, zielony i z żółtymi listkami. Ten zielony nawet ładnie rośnie, ale ten drugi trochę gorzej, chociaż udało mi się z niego zrobić sadzonki i się przyjęły. Teraz napewno ich nie przycinam, ale to tylko dlatego, że o tym nie pomyślałam jutro zobaczę jak wyglądają
anabuko1 21:17, 29 paź 2024

Sporo tego czosnku.
Ale fajnie. Ja już też posadziłam czosnek. I też sadzę go sporo i mam cały czas swój.
Magara 22:47, 29 paź 2024

Basieksp napisał(a)

Kupowałam, dwa rodzaje, zielony i z żółtymi listkami. Ten zielony nawet ładnie rośnie, ale ten drugi trochę gorzej, chociaż udało mi się z niego zrobić sadzonki i się przyjęły. Teraz napewno ich nie przycinam, ale to tylko dlatego, że o tym nie pomyślałam jutro zobaczę jak wyglądają

To daj znać
Ja też mam dwa rodzaje - i ten zielony, i ten bardziej żółty (o liściach mówię)
Mam też z innego źródła kwitnący na biało, ten się strasznie wysiewa. Chociaż u mnie chyba wszystkie siewki padły bo jest na rabacie, której zawsze wody brakuje