Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

LIDKA 21:41, 25 maj 2025

Nie miałam świadomości że masz Basia tyle koloru. Bardzo ładnie wszystko rośnie. Hosty na dopalaczach. Piękna ta wiosna .❤️❤️❤️
Magara 22:57, 25 maj 2025

Basia, w ogrodzie cudnie

A Romek jest Pomidorowym Mistrzem i bardzo proszę, żeby rozpisał:
- kiedy sieje,
- kiedy pikuje,
- kiedy znów pikuje,
- kiedy do szklarni,
- jakie temperatury.
Mus się uczyć od najlepszych

P.S. Ponawiam pytanie, które u siebie zadałam - o te samozamykacze okien w szklarni. Doczytałam jednak, że te moje tylko na temperaturę działają, na deszcz nie. Nie wiem skąd mi się taka fajna wizja zaplątała Co robicie jak deszcz pada a okna otwarte? Nie leci po liściach??? Nie szkodzi???
Basieksp 00:07, 26 maj 2025

hankaandrus_44 napisał(a)
Ogród pięknie wyrośnięty, a szczególnie pomidorki! Gratuluję.

Dziękuję Haniu, przekażę gratulacje mężowi napewno się ucieszy
Basieksp 00:10, 26 maj 2025

Wiaan napisał(a)
Ogród piękny, cały kwitnący. Świetne połączenie żółtej azalii i żurawki, uwielbiam takie duety.
Basia mój judaszek, który myślałam, że na straty teraz zaczyna wypuszczać listki
Rojniki mi chodzą po głowie i z roku na rok sobie obiecuję sobie donicę z nimi, fajnie u Ciebie to wygląda. Czy one są na słońcu cały dzień?

Rojniki mam w różnych miejscach, nie wszystkie są w pełnym słońcu, ale generalnie one lubią słońce A jak będziesz miała je w donicy ,to zawsze możesz sobie je przestawić w dowolne miejsce
Basieksp 00:12, 26 maj 2025

Judith napisał(a)
Basiu, ileż Ty masz kwiatów w ogrodzie! Cudny żółty kolor azalii, kuklikowe szaleństwo, łubiny, rodki! I te hosty takie soczyste. Cudnie jest

Hosty fajnie wystartowały, trochę czekałam na taki efekt, bo przeważnie malutkie sadziłam n l Niektóre jeszcze muszą masy nabrać, ale inne mnie zaskakują swoimi rozmiarami
Basieksp 00:15, 26 maj 2025

Roocika napisał(a)
Basiu, pomidory imponujące, będzie obfitość. A ogród kolorowy i kwitnący. Hosty mają pięknie wyrośnięte liście i oby ślimaki omijały.

Narazie ślimorów nie widzę, dziwi mnie to, ale pozytywnie, bo w zeszłym roku było ich naprawdę dużo. Może, to przez to, że zima była praktycznie bez śniegu, jakiś mróz przez chwilę był, może je wymroziło?
Basieksp 00:18, 26 maj 2025

LIDKA napisał(a)
Nie miałam świadomości że masz Basia tyle koloru. Bardzo ładnie wszystko rośnie. Hosty na dopalaczach. Piękna ta wiosna .❤️❤️❤️

Hosty dostały dopalacze, trochę kupokulek, każda dostała Wiosna piękna, moze trochę chłodna ale cieszy
Basieksp 00:22, 26 maj 2025

Magara napisał(a)
Basia, w ogrodzie cudnie

A Romek jest Pomidorowym Mistrzem i bardzo proszę, żeby rozpisał:
- kiedy sieje,
- kiedy pikuje,
- kiedy znów pikuje,
- kiedy do szklarni,
- jakie temperatury.
Mus się uczyć od najlepszych

P.S. Ponawiam pytanie, które u siebie zadałam - o te samozamykacze okien w szklarni. Doczytałam jednak, że te moje tylko na temperaturę działają, na deszcz nie. Nie wiem skąd mi się taka fajna wizja zaplątała Co robicie jak deszcz pada a okna otwarte? Nie leci po liściach??? Nie szkodzi???

Hmmm, to jest trochę wyższa szkoła, z tymi pomidorami Ale przygotuję fotorelacje i przeprowadzę dokładny wywiad z Romkiem Daj mi tylko odrobinę czasu
Rumianka 15:26, 26 maj 2025

Pięknie ukwiecony ogród...no i ta cudna kolekcja rojników...też je uwielbiam...
Patrycja_KG_Lu 20:57, 26 maj 2025

Basieksp napisał(a)

Ta ciemna to Devon green, widziałam ją u którejś z dziewczyn tu na Ogrodowisku, no i mam ją i ja Bardzo mi się podobała. W tym roku ją przesadziłam i nowe miejsce chyba jej lepiej pasuje, jest ładniejsza

Dzięki wielkie. Bardzo mi przypasowała kolorystycznie i sobie zapisałam na listę zakupów.