Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 23:58, 27 lip 2025

Makao napisał(a)
Hortensja dębolistna nie zawiązała u mnie pąków kwiatowych. Teraz widząc Twoją się zorientowałam. Dużo kwiatów jest na Twojej. Okrywasz ją na zimę?

Ogrodówki piękne i ta śliczna

Bordowe dalie cudne i rdesty solidne kępy u Ciebie. U mnie rdesty nie chcą przyrastać. Męczą się pomimo podlewania.

Moja dębolistna ładnie zakwitła w tym roku, ale ja ją najbardziej lubię jesienią, jak się przebarwia Nie okrywam jej, ale jest osłonięta przez iglaki.
Basieksp 00:19, 28 lip 2025

Kordina napisał(a)
Basiu co tu dużo gadać - cudnie jest a przesadzanie to wiadomo ja też przesadzam

Mi to przesadnie sprawia największą frajdę No i jeszcze jaką satysfakcję miałam, że wszystko nowe co posadziłam to moje rośliny z ogrodu, które już miałam. Bo hosty i paprotki podzieliłam, perukowiec też sama sobie rozmnożyłam. Jedynie wiąz i klonik był kupiony ale w poprzednich sezonach Kiedyś wszystko musiałam kupować, teraz mogę dzielić i jeszcze z sąsiadkami się dzielę
An_na 07:12, 28 lip 2025

Basiu pięknie, tak soczyście
LIDKA 07:31, 28 lip 2025

Wszystko Ci Ładnie rośnie Basiu.
Fajnie obłożyłaś oczko kamieniami. I roślinki w środku pięknie wyglądają. Nie widać że ono świeżutkie.

Też mam frajdę z przesadzania. Mój ogród przez to wyglDa jak młody. Derenioeą zmieniam trzeci raz w piątym sezonie ogródkowamia.Mam nadzieję że tym razem będę zadowolona.

Choć sądze że my to nigdy nie przestaniemy przesadzać bo ta frajda nam potrzebna
zawitka 08:35, 28 lip 2025

Basiu co to za roślina na 882 str druga od dołu takie ładne świeczki czerwone????/

Poczytałam i ja myślałam ze ja mam hopla w przesadzaniu ale widzę ze jest nas więcej to ssię uspokoiłam. Pozdrawiam
Ewa777 11:03, 28 lip 2025

Ależ u Ciebie kwiatów - prawdziwe lato Oczywiście obejrzałam dokładnie zdjęcia hortensji, bo masz inne odmiany niż ja. Oczko wodne wygląda świetnie. Roślini chyba się zadomowiły.
Basieksp 13:19, 28 lip 2025

Ulina napisał(a)

Kolorem monardy jestem zachwycona, dostałam od Ani w zeszłym roku, energetyczna czerwień ożywia floksów chyba mam zbyt mało, a jeżówek i dalii nie posiadam bo ślimaki mam. I z ciekawością poczytałam o przesadzaniu, chyba historia rabat się nigdy nie kończy, podobnie u mnie.

Fajnie, że oczko skończone, będzie kwitło życie ale plony to chyba teraz najważniejsze

Tak jak się czasami mówi, żaden ogród nie jest tak do końca skończony Mój napewno nie jest A pysznogłówki bardzo lubię, lubię ich zapach, chociaż czasami u mnie mączniaka łapią.
Z oczkiem to był dal nas jeden z bardziej trafionych pomysłów, bardzo nam sie podaba, już teraz No i jest poierwsza zielona żaba, bo te szare to prawie od razu były
Basieksp 13:23, 28 lip 2025

Alija napisał(a)
Basiu, cudne floksy i hortensje, dalie mają niesamowity kolor, oczko wygląda, jakby było tam od zawsze, pięknie w całym ogrodzie.
Na dodatek jeszcze smaczne, zdrowe pomidorki.
No cóż, a bez przesadzanie żyć się nie da.

Te dalie to moje ulubione, kolor mają taki intensywny Zawsze jedną karpę sadziłam przy takim konarze, ale trochę mi ich przybyło, nie mam miejsca na dalie, a tam zrobiło się trochę miejsca po rokitnikach i tak bez pomysłu posadziłam tą nadwyżkę dali, całkiem ładnie to wygląda teraz
Roocika 13:23, 28 lip 2025

Basieksp napisał(a)
Przy oczku zrobiłam nasadzenia i nie ma już zalegającej ziemi Jest zielona żaba

Pięknie to oczko wyszło.
Czy pomidorom obrywacie wszystkie liście jak mają już owoce. Pytam z ciekawości, oberwałam na dole i dumam czy powinnam pod pomidorami wyżej też wycinać?
Basieksp 13:24, 28 lip 2025

Magara napisał(a)
Basia, wszystko cudne Widzę, że słońce u Was było - niech trwa

Było słońce, dziś już pada. Ale chyba jutro ma być bez deszczu