Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

eda 08:20, 01 gru 2025

Basieksp napisał(a)

Trochę to mgliste i szare dni mnie męczą, ale staram sie im nie podawać Dziś mogliście, ponuro ale mimo to spacer do lasu zaliczony Taki mam plan na te dni, do wiosny

Tak tak Basiu spacerek ważny jest nawet w niepogodę miłego
Basieksp 22:01, 01 gru 2025

Margo2 napisał(a)
Ja też nie widziałam.
Miałaś coś wyjątkowego.
Dobrze, że udało Ci się zatrzymać to w kadrze.
Przepiekne miejsce znaleźliście.
A co do przebiśniegów, to teraz bedziesz miała za parę lat łączkę w całym ogrodzie.
Chociaż szkoda, że w przyszłym roku nie bedzie takiego efektu.
Piękna była

Przebiśniegów trochę było mi szkoda, ale to było jedyne miejsce na oczko. Wszędzie coś już rośnie, jakieś drzewa, także długo się nie zastanawiałam Przebiśniegi napewno się pojawią na wiosnę w różnych miejscach, bo tak trochę na oślep je sadziłam A z oczka cały czas ptaki korzystają, piją sobie wodę Ciekawa jestem jak rybki przezimują pierwszą zimę. Narazie jest ok, zeszły sobie na dno, zimują
Agatorek 22:04, 01 gru 2025

Kolczaste rośliny wyglądały cudnie ❤️, naprawdę pięknie
Basieksp 22:12, 01 gru 2025

Agatorek napisał(a)
Kolczaste rośliny wyglądały cudnie ❤️, naprawdę pięknie

Pieknie było, przez chwilę szkoda, że tak krótko. Ale to jeszcze jesień, jakby coś
vita 22:22, 01 gru 2025

Basieksp napisał(a)
Tu kalina, chciała sobie zakwitnąć Powinna bardzo wczesną wiosną lub na koniec zimy, a ona teraz wypuściła pąki, a dziś nawet kolce

Mam takie kaliny, nie wiem jakie, ale zwykle szykują się do kwitnienia w listopadzie, jak u Ciebie Jak zimy nie będzie, póki co- mogą nam te kaliny zakwitnąć. Cudnie pachną, może to kaliny wonne? Viburnum farreri? Muszę się przyjrzeć dokładnie swoim.
Fantastyczne fotki z 'kolcami' he he, rzadko kiedy można takie kolce zobaczyć
Spacerowe plany do wiosny mega- popieram
Basieksp 00:17, 02 gru 2025

vita napisał(a)

Mam takie kaliny, nie wiem jakie, ale zwykle szykują się do kwitnienia w listopadzie, jak u Ciebie Jak zimy nie będzie, póki co- mogą nam te kaliny zakwitnąć. Cudnie pachną, może to kaliny wonne? Viburnum farreri? Muszę się przyjrzeć dokładnie swoim.
Fantastyczne fotki z 'kolcami' he he, rzadko kiedy można takie kolce zobaczyć
Spacerowe plany do wiosny mega- popieram

Muszę poszukać nazwę tej kaliny, powinnam mieć gdzieś zapisane. To jej pierwsze kwiaty u mnie. Z tego co pamiętam, miała kwitnąć w lutym, marcu a ona teraz kwitnie. No chyba, że te pąki wytrzymają do lutego. W sumie to niedługo