Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 19:59, 04 sty 2026

antracyt napisał(a)
Ja też się cieszę, że jest co podglądać przy karmnikach

Białej kołderki masz chyba w sam raz. Przykrywa co trzeba i chroni przed mroźnymi nocami.

Małe, młode roślinki okryłam przed mrozami, reszta musi sobie radzić A śnieg napewno je zabezpieczy
Pamiętam na początku, jak nie mieliśmy jeszcze drzew na działce, cieszyłam się z pierwszego wróbla w karmiku
Basieksp 20:00, 04 sty 2026

Monika83 napisał(a)
Basia wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Dziękuję i nawzajem
Basieksp 20:07, 04 sty 2026

mirkaka napisał(a)
Ale fajny dzięcioł
Basiu, zdrowia i szczęścia w nowym roku

Fajny, poza kosem, którego zawsze wypatruję, dzięcioł teraz jest moim ulubieńcem Dziś w kokosie, na orzechach
Słabe te zdjęcia, bo przez okno. Wczoraj schowałam się w jedną choinkę, słaba była ta moja skrytka, bo żaden wróbel do karmika nie zajrzał, a stałam nieruchomo, dłonie mi zmarzły i poddałam się, tyle tego było
Gruszka_na_w... 10:47, 05 sty 2026

Dzięcioła w ogrodzie zazdroszczę. Piękny okaz. U mnie też ruch w ptasiej stołówce. Niestety, po zabudowaniu nieużytków wiele gatunków zniknęło. Ostały się dwa gatunki sikorek, wróble i mazurki i parę sierpówek.
Wszystkiego dobrego życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 13:32, 11 sty 2026

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dzięcioła w ogrodzie zazdroszczę. Piękny okaz. U mnie też ruch w ptasiej stołówce. Niestety, po zabudowaniu nieużytków wiele gatunków zniknęło. Ostały się dwa gatunki sikorek, wróble i mazurki i parę sierpówek.
Wszystkiego dobrego życzę.

Też mam dwa gatunki sikorek, wróble, mazurki, sierpówki, są dwa kosy, no dzięcioł. On odwiedza nas codziennie, raz zauważyłam dwa. Jakiś czas temu był rudzik, teraz go nie widzę. No i sroki, tych jest nawet dużo. Rzadziej sójki. Nie ma za dużo gatunków, tym bardziej się cieszę z tego dzięcioła i kosa
Basieksp 13:38, 11 sty 2026

A dziś taka zima
Basieksp 13:41, 11 sty 2026

I stołówka
Rumianka 12:50, 12 sty 2026

Ośnieżone bajkowe widoki cudowne, najgorzej, że to trzeba się namachać przy odśnieżaniu...
Basieksp 14:29, 12 sty 2026

Rumianka napisał(a)
Ośnieżone bajkowe widoki cudowne, najgorzej, że to trzeba się namachać przy odśnieżaniu...

U nas tak różnie sypało, na samym podwórku nie odśnieżaliśmy, jakoś wiatr trochę pomógł, trochę rozjeździliśmy samochodem. Tak bardzo dużo śniegu nie napadało. Ale na drogach, gdzie z pól nawiewalo są małe zaspy.
ajka 18:03, 12 sty 2026

Basieksp napisał(a)
I stołówka

O, wow, jaki ruch w karmniku. U mnie pojedyncze sztuki przylatują.