Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 22:05, 18 sty 2026

anpi napisał(a)
Piękne oszronione fotki i z ptactwem również!
Zima nie odpuszcza, przynajmniej u nas. Ale mi jeszcze wszystko jedno, bo ja dalej w domowych remontach i myśli ogrodowe ciut oddalone. Ale pierwsze nasiona już zamówiłam!

Ja narazie planuję co sobie kupić, jakie roślinki. Napewno nasionka i rośliny do oczka, ale to na wiosnę
Ale tak się dziś zastanawiałam, jak co niektóre rośliny przezimują. Kloniki, judaszki, dawno takiej zimy nie było.
anabuko1 20:54, 19 sty 2026

Basieksp napisał(a)
A dziś, jeszcze korzystam z wolnego weekendu Wyszłam na chwilę, ale dłonie mocno marzną

Bardzo ładna zima. To prawda dawno takiej nie było.

Ja też już myślę jakie tu nasionka kupić, jakie roślinki.??
Jeszcze trochę i będziemy robić pierwsze wysiewy
Alija 21:05, 19 sty 2026

Basiu, te oszronione roślinki wyglądają uroczo. Ja na razie kupiłam ciemierniki w biedronce i skusiłam się na róże, zamówiłam kilka, m.in. Minerwę podpatrzoną u Bożenki Grzebiuszki.
Basieksp 21:46, 19 sty 2026

anabuko1 napisał(a)

Bardzo ładna zima. To prawda dawno takiej nie było.

Ja też już myślę jakie tu nasionka kupić, jakie roślinki.??
Jeszcze trochę i będziemy robić pierwsze wysiewy

Też o nasionkach już myślałam. Tylko poczekam jeszcze chwilę, bo myślę, że na ten pierwszy rzut w sprzedaży mogą być te starsze nasionka z zeszłego roku. A za chwilę będą nowe i większy wybór Chociaż kusi by już teraz coś kupić
Basieksp 21:54, 19 sty 2026

Alija napisał(a)
Basiu, te oszronione roślinki wyglądają uroczo. Ja na razie kupiłam ciemierniki w biedronce i skusiłam się na róże, zamówiłam kilka, m.in. Minerwę podpatrzoną u Bożenki Grzebiuszki.

Widziałam ciemierniki białe w netto, ale takie raczej mizerne były. Były już też pierwsze narcyze w doniczkach, słabo rozwinięte.
A na liście do kupienia, mam śnieguliczkę różową i pięknotkę. Chcę mieć więcej roślin dla ptaków, trochę się w nie wkręciłam Białą śnieguliczkę widziałam na takim nieużytku, ukopię sobie, może to nie jest zbytnio ładny krzew ale w kącie dla ptaków, niech sobie rośnie. Jak nie będzie mi się podobać to wyrzucę, tą białą No i mam małą listę roślin do oczka
An_na 18:43, 20 sty 2026

Piękna zima na Twoich fotkach. Niech trwa w takiej formie białej
Drogi przejezdne, czarne i suche. Śnieg, mróz i słonko. Taką zimę lubię
Uwielbiam obserwować ptaki w karmnik. U mnie niestety mało gatunków ale i tak siedzę i się gapię