Ja narazie planuję co sobie kupić, jakie roślinki. Napewno nasionka i rośliny do oczka, ale to na wiosnę
Ale tak się dziś zastanawiałam, jak co niektóre rośliny przezimują. Kloniki, judaszki, dawno takiej zimy nie było.
Basiu, te oszronione roślinki wyglądają uroczo. Ja na razie kupiłam ciemierniki w biedronce i skusiłam się na róże, zamówiłam kilka, m.in. Minerwę podpatrzoną u Bożenki Grzebiuszki.
Też o nasionkach już myślałam. Tylko poczekam jeszcze chwilę, bo myślę, że na ten pierwszy rzut w sprzedaży mogą być te starsze nasionka z zeszłego roku. A za chwilę będą nowe i większy wybór Chociaż kusi by już teraz coś kupić
Widziałam ciemierniki białe w netto, ale takie raczej mizerne były. Były już też pierwsze narcyze w doniczkach, słabo rozwinięte.
A na liście do kupienia, mam śnieguliczkę różową i pięknotkę. Chcę mieć więcej roślin dla ptaków, trochę się w nie wkręciłam Białą śnieguliczkę widziałam na takim nieużytku, ukopię sobie, może to nie jest zbytnio ładny krzew ale w kącie dla ptaków, niech sobie rośnie. Jak nie będzie mi się podobać to wyrzucę, tą białą No i mam małą listę roślin do oczka
Piękna zima na Twoich fotkach. Niech trwa w takiej formie białej
Drogi przejezdne, czarne i suche. Śnieg, mróz i słonko. Taką zimę lubię
Uwielbiam obserwować ptaki w karmnik. U mnie niestety mało gatunków ale i tak siedzę i się gapię