Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

TAR 15:18, 05 maj 2025

Magara napisał(a)

TARcia, ja mam taras w 80 procentach zadaszony. Od ośmiu lat stąpam do sosnowych deskach bez ryfla, zęba ani biodra nie zgubiłam Widzę jak sąsiadka się męczy z odkurzaniem syfu, który się w ryflu zbiera i powiedziałam "no way"
U mnie niestety w grę wchodzą tylko dechy. Taras jest na bloczkach.

Hehe, ja mialam okazje na takim pozimowym mokrym tarasie sie wykopyrtnac.Ale skoro u Ciebie w wiekszosci zadaszony to i problem mniejszy.

Dziewczyny pisza o patynie, na modrzewiu syberyjskim ladnie wychodzi. Na budowlanym forum wiele lat temu dziewczyny modrzewiowe tarasy tak prowadzily. Tylko myjka pod cisnieniem i bez żadnych olejow, olejowoskow i innych srodkow.

Sama teraz sie zastanawiam jaki zrobic ten w podcieniu, gładki czy ryflowany. Bo tam bedzie sucho wiec czy jest sens brac ryfle?
Kasya 16:03, 05 maj 2025

TAR napisał(a)

Hehe, ja mialam okazje na takim pozimowym mokrym tarasie sie wykopyrtnac.Ale skoro u Ciebie w wiekszosci zadaszony to i problem mniejszy.

Dziewczyny pisza o patynie, na modrzewiu syberyjskim ladnie wychodzi. Na budowlanym forum wiele lat temu dziewczyny modrzewiowe tarasy tak prowadzily. Tylko myjka pod cisnieniem i bez żadnych olejow, olejowoskow i innych srodkow.

Sama teraz sie zastanawiam jaki zrobic ten w podcieniu, gładki czy ryflowany. Bo tam bedzie sucho wiec czy jest sens brac ryfle?

Nie bierz ryfli
Wafel 16:12, 05 maj 2025

Ja odpuściłam od dwóch olejowanie desek z modrzewia, liczę na tą naturalną patynę
TAR 16:18, 05 maj 2025

Kasya napisał(a)

Nie bierz ryfli

Akurat mam wybrane takie dechy ze po jednej stronie jest ryfla po drugiej gładka. Nie ma dostepnych ryfla waska / ryfla szeroka. Zastanawiam sie tez czy za niewielka doplata nie wziac zaimpregnowanych na kolor. Odejdzie spory koszt na material i robocizne, deski bym tylko zabezpieczala na cięciach. Biore długie 530 cm i beda na pol ciete. Tak wychodzi najbardziej ekonomicznie.
April 16:29, 05 maj 2025

Juzia napisał(a)

Jola... a mogłabyś pokazać kawałek tego tarasu?

Wrzucę u siebie.