Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Napia 20:19, 14 mar 2021

Milka napisał(a)

Jeszcze jest zbyt wcześnie, aby cokolwiek o judaszowcu mówić, dopiero prawda wyjdzie na jaw w kwieteniu, więc nie ma się póki co martwić.

Mój też jeszcze śpi czyli jest nadzieja, ufff...
ajka 20:21, 14 mar 2021

Kasya napisał(a)

No ja zaczelam wczoraj... ale może za wczesnie ?

Ale, że za wcześnie na cięcie traw? U nas już długo nie ma śniegu i się nie zapowiada, dlatego już przycięłam. Patrząc po ogrodach w okolicy to sporo osób już to zrobiło. Wolę wcześniej niż później. Raz się spóźniłam i musiałam uważać na wychodzące pojedyncze trawki, a tak to ciachnęliśmy wszystko nożycami elektrycznymi do żywopłotu. Poszło w trymiga.
mrokasia 21:04, 14 mar 2021

Ja miałam plany na dziś na cięcie traw ale tak wiało, że zrezygnowałam.
A u Ciebie widzę postęp, tyle darni zdjęte. Psy nie będą Ci się tam tarzać ani kopać?
Kasya 06:20, 16 mar 2021

-5 nad ranem
No i jak tu sprzątać ? Cały tydzień taki....
A ziemia wciąż zmarznięta
Gosiek33 06:48, 16 mar 2021

Niestety
popcorn 07:41, 18 mar 2021

U nas też na rondach i w mieście wszystkie trawy wycięte. Ja tnę od jakichś trzech tygodni i te cięte przedwczoraj już puszczają zielone w środku. więc w weekend planuję skończyć cięcie i zabrać się za wszystkie. Ma być jeszcze i minus 6 i minus 7 w nocy, ale czekać w nieskończoność chyba też nie można? Potem takie rosnące ciężko się tnie. pozdrawiam
Kasya 08:37, 18 mar 2021

Snieg padał od rana
Papryczki mam mizerne
Cos tam wzeszło jeszcze ale ziemia pleśnieje na potęgę.... czy to wina ziemi ? Co robic ?
Kupiłam substral j jest wyjatkowo paskudna
Gruba, z wielkim kawałkami nawet drewna, wyglada jak zwykła ziemia przesyłana do małych woreczków za 5x wyższa cenę
Totalne rozczarowanie
Anda 08:52, 18 mar 2021

Kasya napisał(a)
Snieg padał od rana
Papryczki mam mizerne
Cos tam wzeszło jeszcze ale ziemia pleśnieje na potęgę.... czy to wina ziemi ? Co robic ?
Gruba, z wielkim kawałkami nawet drewna, wyglada jak zwykła ziemia przesyłana do małych woreczków za 5x wyższa cenę
Totalne rozczarowanie

Uuu, to kiepsko. Ja kupuję ziemię do wysiewów. Jest lekka, uboga w składniki odżywcze i dobrze zdrenowana. Wysiej jeszcze raz w inną ziemię.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 09:03, 18 mar 2021

Anda napisał(a)

Uuu, to kiepsko. Ja kupuję ziemię do wysiewów. Jest lekka, uboga w składniki odżywcze i dobrze zdrenowana. Wysiej jeszcze raz w inną ziemię.

No właśnie kupiłam ziemie do wysiewow i to chyba ponad 15 zł za 10l
Niektorych nasion juz nie mam więcej
Papryczki w krążkach torfowych i na tacce bardzo kiepsko
Nie wiem co złe robie
JoannA 09:25, 18 mar 2021

Kasya napisał(a)
Snieg padał od rana
Papryczki mam mizerne
Totalne rozczarowanie

To wina ziemi Kasiu.
Najlepiej byłoby te siewki do nowej przesadzić. Wymieszać kompost z piaskiem.
Pleśn na ziemi nie pozwala korzeniom oddychać i padną.