Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

pestka56 12:17, 16 kwi 2021

Są wysyłkowe i wysyłkowe, ale to samo powiem o stacjonarnych. W Żabiencu kupiłam kiedyś 5 rh i okazało się, że wszystkie chore. Jednego uratowałam.
Byłam dwa dni temu Józefosławiu i wyszłam z niczym, bo drogo i rośliny w suchych doniczkach stały.
galgAsia 12:28, 16 kwi 2021

Kasiu, ja do tej pory jakoś się nie nacięłam na internetach, ale prawdą jest, że w ub. roku nic nie kupowałam, w tym też nie zamierzam. Najwidoczniej nie nadążają z produkcją i wysyłają ledwo od ziemi odrosłe rośliny.
mrokasia 12:35, 16 kwi 2021

Kasya napisał(a)

Możn jedno i drugie
Takie ładne polestary po 15
Duzo duzo gałązek i paczkow
Inne atrakcje tez są

A ja mogę wpaść?
mrokasia 12:49, 16 kwi 2021

I w odniesieniu do zakupów internetowych - ja póki co jestem bardzo zadowolona. Byliny z Albamaru przyszły malutkie ale rosną pięknie czekając na wsadzenie do ziemi. Ostatnia przesyłka z Florini z żylistkami i krzewuszkami - bardzo ładne, rozkrzewione rośliny. Teraz czekam na Bergenię, Future Garden i Podkarpackie Sady - mam nadzieję, że się nie zawiodę. Z Bergenii, do której napisałam maila z pytaniem o termin wysyłki dostałam odpowiedź, że zawilce są już gotowe do wysyłki ale bodziszki dopiero ruszają i oni chcą być pewni, że sadzonki będą w porządku.
Kasya 13:00, 16 kwi 2021

mrokasia napisał(a)

A ja mogę wpaść?

no pewnie
Mgduska 13:00, 16 kwi 2021

pestka56 napisał(a)
Są wysyłkowe i wysyłkowe, ale to samo powiem o stacjonarnych. W Żabiencu kupiłam kiedyś 5 rh i okazało się, że wszystkie chore. Jednego uratowałam.
Byłam dwa dni temu Józefosławiu i wyszłam z niczym, bo drogo i rośliny w suchych doniczkach stały.

Jak coś było marne, to pewnie się nie poprawiło, rzecz w tym, że niezłe szkółki wysyłkowe się popsowały, bo pewnie nie wyrabiają z produkcją i wysyłają takie mizeroty, na które normalnie by człowiek nie spojrzał.
Kasya 13:03, 16 kwi 2021

Mgduska napisał(a)

Jak coś było marne, to pewnie się nie poprawiło, rzecz w tym, że niezłe szkółki wysyłkowe się popsowały, bo pewnie nie wyrabiają z produkcją i wysyłają takie mizeroty, na które normalnie by człowiek nie spojrzał.

no dokladnie, jak cos sie nie sprzedaje stacjonarnie to trzeba sprzedac wysylkowo, porobic dobre zdjecia, najlepiej doroslych zadbanych roslin i juz

w zeszlym roku chyba roslin nie zamoawialam, w ogole zazyczaj nie zamawiam tylko jezdze po szkolkach
czasem sie skusze jak nie moge czegos dostac
a teraz ktos mnie namowil...no nauczka
Mgduska 13:07, 16 kwi 2021

mrokasia napisał(a)
I w odniesieniu do zakupów internetowych - ja póki co jestem bardzo zadowolona. Byliny z Albamaru przyszły malutkie ale rosną pięknie czekając na wsadzenie do ziemi. Ostatnia przesyłka z Florini z żylistkami i krzewuszkami - bardzo ładne, rozkrzewione rośliny. Teraz czekam na Bergenię, Future Garden i Podkarpackie Sady - mam nadzieję, że się nie zawiodę. Z Bergenii, do której napisałam maila z pytaniem o termin wysyłki dostałam odpowiedź, że zawilce są już gotowe do wysyłki ale bodziszki dopiero ruszają i oni chcą być pewni, że sadzonki będą w porządku.

To ładnie z ich strony, no i uczciwie. Nie wiem, może u mnie jest na razie za zimno i dlatego jeszcze nic nie ruszyło (jedna tawułka wychyla jeden pęd), ale nie w tym rzecz - wydaje mi się, że doniczka P9 kiedyś w ogóle nie istniała w sprzedaży wysyłkowej...
Krzaczki zamówiłaś mało popularne - może to tłumaczy, dlaczego takie dorodne
mrokasia 13:38, 16 kwi 2021

Mgduska napisał(a)

To ładnie z ich strony, no i uczciwie. Nie wiem, może u mnie jest na razie za zimno i dlatego jeszcze nic nie ruszyło (jedna tawułka wychyla jeden pęd), ale nie w tym rzecz - wydaje mi się, że doniczka P9 kiedyś w ogóle nie istniała w sprzedaży wysyłkowej...
Krzaczki zamówiłaś mało popularne - może to tłumaczy, dlaczego takie dorodne

Może masz rację - te mało popularne rośliny mają czas by urosnąć .
Ja mało do tej pory zamawiałam przez internet, zawsze wołałam kupować stacjonarnie. Ale pamiętam, że dwa-trzy lata temu kupowałam w Albamarze i też przyszły małe ale dobrej jakości sadzonki, które szybko rosły.
sarenka 14:02, 16 kwi 2021

Ja do tej pory w e-clematis, Barcikowscy, rośliny Magda no ostatnio cisy w twoje sądy czy jakoś tak ( czekam na dostawę) i w Albamar.