Aniu, to co kwitnie, bardzo cieszy. Piękne masz hiacynty, jak zwykle
Martwi taki mokry sezon u ciebie a znów ja wyglądam deszczu z radością. I dla mnie ten rok jest znośny, nie jest bardzo sucho. Jak to różnie się układa.
Pytałam u siebie o hortensję dębolistną od ciebie. Czy ona już powinna pokazywać oznaki życia czy jeszcze śpi? bo się trochę martwię. Twoja już ruszyła? Pokaż fotki jak będziesz miała czas.
Ania, u mnie też mokro, mokrutko... I znów pada...
Kolorki kwiatów cudne. Teraz, na wiosnę, czekamy na te kolory z utęsknieniem.
Piękne szachownice kostkowate, ja je uwielbiam. A masz również białe? bo tak mi się zachciało je posadzić i jestem ciekawa, czy rzeczywiście są takie śliczne i subtelne z ta kratką, jak na zdjęciach...?
Kwitnień jest. Wiosna w kratkę ale się rozwija.
I dalej mam mokro. cały warzywnik w wodzie.
Nie wiem kiedy tam coś będę mogła robić.
W niektórym miejscach też mokro Ech....
W tym roku mam tak bardzo mokro.
Na końcu działki mam staw. Ale to za mało. Wszędzie i wokół jest mokro. Tutaj tereny takie z większymi poziomami wody. I łąki tutaj też mam bardziej " wodniste ".
Tak to tutejsze natura.
Trudno jak już będzie.
może kiedyś powiększymy staw i coś jeszcze się pomyśli.
Tak Jolu wszystkie kwitnienia wiosenne cieszą. Wszystkie rozwijające się listki na drzewach czy krzewach też cieszą.
Tylko warzywnik tonący w wodzie już nie cieszy. W innym miejscach na trawie też większe mokre place mokre. Ale tam mnie nie martwi. Martwi mnie warzywnik i tunel wodzie i część na rabacie kwiatowej.
Ale człowiek na razie nic nie zwojuje z naturą. Taki w tym roku tutaj mam mokry rok.
Coś trzeba będzie pomyśleć z tym terenem. Ale do tej pory nie było takiego roku.
M9ja dębolistna zaczyna już ruszać. Jeszcze nie wygląda to może bardzo widocznie z daleka ale coś już widać.
Sa ma zobacz na zdjęciu.
Twoja jest młoda. Powinna już ruszać pomału. Przyjrzyj się na wierzchołku czy coś już rusza ??
Moja rośnie na słonecznym miejscu . Może twoja potrzebuje więcej czasu i słońca.
Dziękuję .Kwitnień przybywa to będzie i portretów kwiatowych będzie więcej
Jakaś roślinka mi rośnie.
Dostałam ją w ubiegłym roku od siostry ...ale nie pamiętam co to takiego ??
Może ktoś rozpozna co to takiego ??
Aniu wydaje mi się, że to wiązówka Venusta.
Szkoda, że taki mokra wiosna u ciebie. W sumie u mnie też ziemia jeszcze mokra, choć na szczęście woda nie stoi. Teraz słoneczko i ciepełko to wnet się wszystko poprawi. Czego tobie i sobie życzę.