Kwiatek ok ładny ale mogłyby być ładniejszy np. różowe kwiatki i wcześniej kwitnące..
Ale jest jak jest.
Tak powstaje drugi garaż bo nie mieścimy się i ze sprzętem ogrodowym też.
Ale pięknie mmm lubię żółty kolor w ogrodzie dodaje słońca nawet jak go nie ma ... Hosty pięknie ruszają u mnie też a czosnek niedźwiedzi u mnie spóźniony macham serdecznie .
Dokładnie tak
Co kilka dni widać jak rośliny się zmieniają, rozwijają, rozkwitają.
Oj te chwasty to rosną na potęgę. Ja jeszcze w tym roku kora nie obsypywałam. A powinnam już, bo nie wiele już jej zostało. Ale na razie nie ma czasu i korę trzeba najpierw kupić i przywieść.
Tymczasem jestem parę dni i jeszcze będę w Nałęczowie.
I co jak co już wyczytałam gdzie jest jakaś szkółka i odwiedziłam dość dużą Zielone Wzgórza. Wybór naprawdę wielki. Szkółka duża.
I pamiątkę z pobytu w Nałęczowie trzeba mieć, prawda ?
5 roślinek kupiłam.
2 rdesty, przetacznikiwiec, zelezniak i szałwię.
No Aniu! Gdybyś jeździła z nami na nasze wojaże ogrodowe, to nie raz byłabyś w tej szkółce W czerwcu kolejne Dni Otwartych Ogrodów w Nałęczowie, mamy kolejny wypad. Wybieraj się!
Aniu to rdest wężownik bistoria. U mnie akurat sarny zjadły pędy kwiatowe i kwitnienia nie będzie.
Szkółka w Nałęczowie fajna. Ja już kilka razy tam byłam przy okazji. Choć ostatnio się za bardzo nie obkupiłam, bo z miejscem w bagażniku było krucho.