Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

agatanowa 00:37, 10 lip 2015

rozark napisał(a)
ja mam różę Zephirine Drouhin i polecam

i to jest roza,ktorej od bez mala 3 lat kupic nie moge

ale ogladam zdjecia i przecietna teraz mi sie wydaje
Joaska 15:40, 10 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Dziękuje za rady i dyskusję.
Na chwilę obecną jest to róża Souvenir du dr Jamain.
Chyba jestem sentymentalna.

Róża: rośnie wąsko, niewysoko, nie kłuje, pachnie, powtarza i ma ciekawy kolor, pasujący do fioletów i różowości na rabatach. I widziałam ją "na żywo". I pewnie lada moment też zobaczę.

Ewa moze za późno sie do dyskusji wtrącam, ale na pewno nie bierz róży co śmmieci..... odradzam z całego serca, nie ma nic gorszego jak masa płatków pod krzakiem..... moja Ciderella c... cudna jest kwiaty ma boskie i pachnie cudnie ale cóż czar pryska jak rano widzę kwiat a jak wracam po pracy masę płatków pod krzakiem ...
Mathildis 18:06, 13 lip 2015

Ewo ja w innym, niż różany, temacie... pisałaś (około 2012 roku) o książkowej metodzie zasilania kompostem starych drzew... napisałaś tylko, że będziesz taką stosować, ale nic ponad to nie znalazłam... możesz zdradzić co to za metoda była? Bo u mnie drzewa i krzewy rosnące na piasku wymagałyby poprawienia gleby i użyźnienia w ich okolicy i nie bardzo wiem jak się za to zabrać... sypać nawozem nie chcę bo to krótkoterminowe zasilanie... a poza tym cała woda mi przez ten piach ucieka...
Ensata 18:50, 13 lip 2015

agatanowa napisał(a)

i to jest roza,ktorej od bez mala 3 lat kupic nie moge

ale ogladam zdjecia i przecietna teraz mi sie wydaje
Miałam ją, absolutnie niczym mnie nie zachwycała
Ensata 18:52, 13 lip 2015

Joaska napisał(a)

Ewa moze za późno sie do dyskusji wtrącam, ale na pewno nie bierz róży co śmmieci..... odradzam z całego serca, nie ma nic gorszego jak masa płatków pod krzakiem..... moja Ciderella c... cudna jest kwiaty ma boskie i pachnie cudnie ale cóż czar pryska jak rano widzę kwiat a jak wracam po pracy masę płatków pod krzakiem ...
Miałam to samo napisac, ale pomyslałam, ze tylko ja mam z tym problem. Własnie eksmituje ukochana róże, bo nie jestem w stanie zniesc jej płatków wlepionych w płytki, coś okropnego. Przy tarasie ją mam. Ciderella na szczescie schowana, ale śmieciuch masakryczny.

A Doktor śmieci?
Kasya 18:57, 13 lip 2015

Ensata napisał(a)
Miałam to samo napisac, ale pomyslałam, ze tylko ja mam z tym problem. Własnie eksmituje ukochana róże, bo nie jestem w stanie zniesc jej płatków wlepionych w płytki, coś okropnego. Przy tarasie ją mam. Ciderella na szczescie schowana, ale śmieciuch masakryczny.

A Doktor śmieci?

wiekszosc roz chyba jednak smieci
najlepszym sposobem są chyba gęsto obsadzone rabatki bo wtedy nie widac tych smieci a po paru dniach znikaja...
Ensata 18:58, 13 lip 2015

Pszczólka sobie poszła, a my zostaliśmy z dylematami różanymi
Pszczelarnia 10:48, 14 lip 2015

. Jestem. Ale w podróżach.
Ensata 10:55, 14 lip 2015

Pszczółka Ty mnie mów, czy masz róże, bo ja ją zgapiłam od Ciebie Dzisiaj do mnie przyjedzie
Pszczelarnia 10:57, 14 lip 2015

Róże na ścianę? Na razie żadnej nie mam. Ale mam mętlik. A to już coś.