Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 14:25, 16 lip 2015

mira napisał(a)

za to ja optuję za Jasminą - byłam w Rosarium w Forst i od pierwszego wejrzenia się zakochałam - aż zdjęcia kiepskie zrobiłam ale Ci wkleję - taki delikatny róż idealny do szarości też energetycznie nie będzie - nie byłam u Ciebie to nie mam orientacji

to był taki stożek, zapach delikatny i urok - lekka nie dostojna urocza do klimatów warzywniaka

\pozdrawiam

A Jasmine kupiłam przy okazji, bo była. I sobie stoi.
siakowa 14:25, 16 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)

...
Ja pod drzewami owocowymi mam obsadzone (hosty, liliowce miniaturowe, trawki - carex montana, rozchodnik, szałwia niska, kocimiętka, przywrotnik) - oznacza to, że nie zapomnę podlewać i wypielić i dać im kompostu.
....

sprytne
abiko 14:26, 16 lip 2015

Pszczółko ja dopiero doczytałam o asyście, gratuluję, ciekawe doświadczenie.. kurcze rozmawiacie o różach z Gabrysią jak niezłe wyjadaczki
Pszczelarnia 14:47, 16 lip 2015

To jeszcze o różach. Tych z ogrodu Mistrza Arne Maynarda. Odkąd w ogrodzie Allt-y-bela urzęduje "zinformatyzowany" ogrodnik, to możemy na bieżąco widzieć, co tam kwitnie. I tak na najpiękniejsze kompozycje różane w tym ogrodzie składają się:
Rosa 'Mannington Mauve',
Rosa 'Frances E. Lester'
Rosa 'Kiftsgate'
Rosa 'Queen of Denmark'
Rosa 'Wedding Day'
Rosa 'Cardinal de Richelieu'
Rosa ‘Generous Gardener’
Rosa ‘The Prince’
Rosa 'Louis XIV'
Rosa chinensis viridiflora
Rosa 'Astra Desmond'
Rosa 'Tuscany Superb'
Rosa 'William Lobb'
Rosa 'Cecil Brunner'
Rosa 'Paul Smith'.

Miłego oglądania z dedykacją dla wszystkich rosomanes na O.

17:11, 16 lip 2015
najpierw o różach ...Jasminę wsadż w głebi gdzieś ...ja mam kupiłam golaska jesienią...kolor blady ale ładny ..szybko rośnie ...szybko się też obsypuje ...zreszta na tym zdjeciu widać.

Suvenira ..sobie kupie na pergle do warzywnika ...wywale wiciokrzewa bo nie mnie irytuje.

PYTANIE MAM bo na ekologi się znasz:?)

(jeszcze nie szukałam zadnych info w necie- poszukam)...od wczoraj zwozi mi się obornik kurski ...chałduję ...przykryje skoszoną trawaą zeby się przekompostował i nie smierdział tak ..czy słomą lepiej przykryć bo tez mam??
Ale czy na wiosne tak sobie na rabtki będę mogła go porozkładać?...czy mieszać z czymś zeby nie popalić rożlin? no i z czym?
Mala_Mi 18:56, 16 lip 2015

Miejsca na pudle obstawione

Ja też chyba zarzucę pytanie o róże.. żółte i pomarańczowe.. niewysokie i..... nadające się do słoneczka. Te co mam kompletnie się nie najdą.

I mam kreta na rabatach. i to dwóch.. czyli różne osobniki

Ensata 19:51, 16 lip 2015

Patrze ze twoj warzywnik wyglada zywcem jak ten u Mistrza Arne Maynarda.
aldonaz 23:27, 16 lip 2015

A ja jestem rozczarowana moją Jasminą. Bardzo śmieci i najczęściej wygląda tak

Pozdrawiam

viva 00:35, 17 lip 2015

Ewo, tak myślałam, że jednak na tę ścianę musi być coś konkretnego w kolorze
Doctor dobrze reaguje na pomoc chemiczną
Kolor Rhapsody jeszcze mnie nie przekonuje, mam ją pierwszy rok i potrzeba mi chyba "oswojenia"
Wizyta w bylinowym udana
grembosia 02:58, 17 lip 2015

eee_taam napisał(a)
najpierw o różach ...Jasminę wsadż w głebi gdzieś ...ja mam kupiłam golaska jesienią...kolor blady ale ładny ..szybko rośnie ...szybko się też obsypuje ...zreszta na tym zdjeciu widać.

Ja nie potwierdzam zrzucania płatków, ona ciągle trzyma je, aż zasychają.