Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 10:47, 20 sie 2015

A jak by wyglądała taka kamasja z seslerią? Generalnie żółtkowo wiosenne z kamasją?

Tutaj z carex elata:

http://www.mirror.co.uk/lifestyle/gardening/make-your-garden-oasis-calm-1882564

Camassia, Carex elata 'Aurea', Euphorbia palustris, Narcissus jonquilla 'Flore Pleno' + ewentualnie Tulipa 'Abu Hassan'
Ensata 11:06, 20 sie 2015

Poczta mojemu M za nieterminowe dostarczenie raz zwróciła...całe 5 zł Jak wrócę planuję napisać skargę, dla zasady. Niestety nie wiem, czy żyją, bo Lafirynda, co zajmuje mnie się domem i ogrodem nie odbiera telefonu. Oszaleję tu z nerwów Skróciłam pobyt o 2 dni, tyle wynegocjowałam z rodziną
Pszczelarnia 11:39, 20 sie 2015

Byleby tylko podlewała, nawet jak całośc wsadziła byle jak, byleby woda była.
Magda70 11:51, 20 sie 2015

eee_taam napisał(a)
dzieki ...no to u mnie wyglada podobie ta moja ...tez jest zielonkawa (nie siawa!) tylko kepki duzo mniejsze

mówisz zamawiać u finki? (znaczy wiosną bo rabatki nie gotowe)
szałwią 'Caradonna'- nabyłam u szmita ...ale już nie kwitnie jej zaleta to to ze jest wysoka na tyły ie nadaje

z czyśccem 'Humelo' - musze sie zapoznać blizej ))- czy kolorem by pasował do fioletowej liatry ...bo ta jak dla mnie za krótko kwitnie

z wielkokwiatowym z czoskami Krzysztofa też ))

Ale czyściec Humelo u mnie wcale dłużej od liatry nie kwitnie... mam i jedno i drugie. Czyściec wcześniej i już kończy żywot a liatra różowa jeszcze kwitnie w najlepsze.
Magda70 11:56, 20 sie 2015

Ensata napisał(a)
Poczta mojemu M za nieterminowe dostarczenie raz zwróciła...całe 5 zł Jak wrócę planuję napisać skargę, dla zasady. Niestety nie wiem, czy żyją, bo Lafirynda, co zajmuje mnie się domem i ogrodem nie odbiera telefonu. Oszaleję tu z nerwów Skróciłam pobyt o 2 dni, tyle wynegocjowałam z rodziną

o matulu...u Ciebie znów problem z pocztą???? Masz się babo!

Cudna ta sesleria....moja jeszcze zielona
Buziaki Pszczółko
Kasya 12:03, 20 sie 2015

Ensata napisał(a)

ja nie rozumiem jak ty w ogole moglas wyjechac...
Pszczelarnia 12:25, 20 sie 2015

Magda70 napisał(a)

Ale czyściec Humelo u mnie wcale dłużej od liatry nie kwitnie... mam i jedno i drugie. Czyściec wcześniej i już kończy żywot a liatra różowa jeszcze kwitnie w najlepsze.

Chodzi raczej o to, że liatria to nie wiadomo kiedy ma ten szczyt kwitnięcia. A u czyścca jest wyraźne akmé a potem nasiona.

I jedno i drugie pasuje do seslerii.
popcorn 12:58, 20 sie 2015

Ewo, Ty się znasz, czym zrobić cień dla mixu host z żurawkami?? Hortkę już mam, jakaś bylina jeszcze?? trawa?

dziękuję
13:07, 20 sie 2015
Magda70 napisał(a)

mam jakąś liatrę z odrzutu znaczy ...kwitła moze ze 2 tyg. juz dawno zapomniałam jak wyglada sciełam bure kłosy

13:27, 20 sie 2015
Pszczelarnia napisał(a)
A jak by wyglądała taka kamasja z seslerią? Generalnie żółtkowo wiosenne z kamasją?

Tutaj z carex elata:

http://www.mirror.co.uk/lifestyle/gardening/make-your-garden-oasis-calm-1882564

Camassia, Carex elata 'Aurea', Euphorbia palustris, Narcissus jonquilla 'Flore Pleno' + ewentualnie Tulipa 'Abu Hassan'

tutaj przeniosłam mój referat

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=51#post_1
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies