Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

lojalna_ 07:43, 19 sie 2015

Pszczolko ten klimat donicowy jest niepowtarzalny
Mala_Mi 08:21, 19 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Kto coś wie na temat najlepszych odmian kamasji?

Ewa ja zamawiałam kamasję Leichtlina i kamasję Kusika Alba. Po jednej cebuli. Dostałam dwie niebieskie. Ładnie rosną ale na słoneczku, w żyznej glebie. W cieniu mi zmarniały, ale cebule się rozrosły i mam ich po 5 latach dużo. Teraz je wkopałam pierwszy raz.. i muszę pomyśleć gdzie je posadzić... i pomyśleć gdzie wykopane dałam. Ale na razie nie myślę, bo dostałam telefon, że to może już .. koniec Lata w Dolinie Muminków Nie wiem która Ania się bardziej denerwuje..
Mala_Mi 08:32, 19 sie 2015

Ule - pełnik jest łąkowy a klucz doboru był inny. Pomalujemy na domu.

U mnie pełnik jest rabatowy

Fenkuł(kupiony jako koper włoski) mam u siebie.. jest ogromy. Smak anyżowy mi nie odpowiada, ale jako roślina ozdobna mi się podoba.

Cudne foty, cudny teatr cieni.... dobrze, że masz nową zabawkę
12:11, 19 sie 2015
czytam (u ludzi) że seslerię jeienną posiadasz. łany? pasy? czy pojedynczo posadzilaś?...zrób zdjęcie... może wprowadzę ją na moje włości

mam taką sesleria sadlerana od wiosny...ale nie wiem co o niej mysleć ...zachwytu u mnie to ona nie wzbudza jeszcze

Pszczelarnia 12:31, 19 sie 2015

Ustawienia dla seslerii jesiennej: plamami i pasami (tak jest u mnie) albo w regularnej geometrii (np. u Wieloszki).
Moje dwa stanowiska.

Z szałwią 'Caradonna', czyśccem 'Humelo' i wielkokwiatowym z czoskami Krzysztofa i punktowo łubinem:

Albo z liliowcem Stella d'Oro (na zdjęciu pojawił się również wyjątek, liliowiec Altissima, mam jeszcze z liliowcem Summer Wine ale bez zdjęcia), berberysem 'Green Carpet' (może być 'Maria') i cisami 'Elegantissima' (może być 'Repandens'):

popcorn 13:12, 19 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ustawienia dla seslerii jesiennej
Z szałwią 'Caradonna', czyśccem 'Humelo' i wielkokwiatowym z czoskami Krzysztofa i punktowo łubinem:

cudnie!
13:18, 19 sie 2015
dzieki ...no to u mnie wyglada podobie ta moja ...tez jest zielonkawa (nie siawa!) tylko kepki duzo mniejsze

mówisz zamawiać u finki? (znaczy wiosną bo rabatki nie gotowe)
szałwią 'Caradonna'- nabyłam u szmita ...ale już nie kwitnie jej zaleta to to ze jest wysoka na tyły ie nadaje

z czyśccem 'Humelo' - musze sie zapoznać blizej ))- czy kolorem by pasował do fioletowej liatry ...bo ta jak dla mnie za krótko kwitnie

z wielkokwiatowym z czoskami Krzysztofa też ))

kosolka 13:33, 19 sie 2015

Ewa, zebrałam z tytoniu ozdobnego u mojej mamy takie jakby "dmuchawce" drobne. Czy to się sieje? Może głupie pytanie,ale pierwszy raz mam z nim styczność
Pszczelarnia 13:43, 19 sie 2015

Polecam

http://magia-ogrodu.blogspot.com/2014/12/octan-wapnia-naturalne-srodki-do.html
Pszczelarnia 13:54, 19 sie 2015

Trzeba czytać i dzielić się wiedzą:
http://magia-ogrodu.blogspot.com/2015/04/ksm-ekologiczny-i-systemiczny.html