Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

AgnieszkaBK 22:17, 07 mar 2012

Ewciu, zaglądam do Ciebie, ale trudno mi się włączyć w dyskusję.... w sprawie nasadzeń nie jestem ekspertem, a tych rejonów Polski niestety nie znam.... ale pozdrawiam Ciebie serdecznie
agniecha973 22:21, 07 mar 2012

Ewo, czekam na zareklamowane zdj.
aldonaz 22:24, 07 mar 2012

Niestety nie znam Ziemii Kłodzkiej. Mam nadzieję, że jeszcze zdążę nadrobić zaległości.
Nie lubię miodu z nawłoci, ma taki dziwny kwaskowy posmak. Mój tato w sobotę pracował już przy pszczołach, pobudziły się i wylatywały z uli. Mówi,że jeszcze za wcześnie na nie.
Podłoże mam też nieprzygotowane do sadzenia, a roślin zamówionych i pomysłów dużo. Mam nadzieję, że tato mi pomoże, choć właściwie nie powinnam już go prosić do tak ciężkich prac. Ma 80 lat, ale młodzi to przy nim mięczaki.
Również kocham róże, ale bez wzajemności. Zamówiłam jesienią sześć sztuk od producenta na Allegro, w tym trzy angielskie. To moja ostatnia próba.
Pozdrawiam
Krys 22:27, 07 mar 2012

Szkoda ,że wczesna jesienia nie trafiłam na Ogrodowisko we wrześniu byłam w sanatorium w Lądku Zdroju,dużo jeżdziłam i chodziłam po Kotlinie Kłodzkiej jest bardzo piekna
Pszczelarnia 22:43, 07 mar 2012

Nie, już nie zwiedzamy.
Popatrzcie, co dziś mi się dostało? Była z wizytą nieoczekiwaną (a jakże miłą) moja starsza siostra, siostrzenica i starający się kawaler .
barbara_kraj... 22:47, 07 mar 2012

Świetne 'dwojaczki' na piękne kwiatowe kompozycje
Widać, że cenna staroć!
Pszczelarnia 22:48, 07 mar 2012

aldonaz napisał(a)
Niestety nie znam Ziemi Kłodzkiej. Mam nadzieję, że jeszcze zdążę nadrobić zaległości.
Nie lubię miodu z nawłoci, ma taki dziwny kwaskowy posmak. Mój tato w sobotę pracował już przy pszczołach, pobudziły się i wylatywały z uli. Mówi,że jeszcze za wcześnie na nie.
Podłoże mam też nieprzygotowane do sadzenia, a roślin zamówionych i pomysłów dużo. Mam nadzieję, że tato mi pomoże, choć właściwie nie powinnam już go prosić do tak ciężkich prac. Ma 80 lat, ale młodzi to przy nim mięczaki.
Również kocham róże, ale bez wzajemności. Zamówiłam jesienią sześć sztuk od producenta na Allegro, w tym trzy angielskie. To moja ostatnia próba.
Pozdrawiam

Moje pszczoły jeszcze śpią, z jednego lekko wychynęły, jedną oblatywaczkę grzejącą się w słońcu na murze widziałam. Niedługo dostaną nowe 3 ule.
Z moim ojcem to samo - niezastąpiony w ogrodzie. Jak on uderzy siekierą albo szpadlem ruszy, to widać efekt. Ciągle jeszcze na chodzie i na rowerze zasuwa.
Róże muszą się odwzajemnić - bo nie mają wyjścia.
Pszczelarnia 22:49, 07 mar 2012

Basiu - czworaczki. Chyba robione na stare. Danusia inspiruje.
Pszczelarnia 22:50, 07 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Ewciu, zaglądam do Ciebie, ale trudno mi się włączyć w dyskusję.... w sprawie nasadzeń nie jestem ekspertem, a tych rejonów Polski niestety nie znam.... ale pozdrawiam Ciebie serdecznie

Agnieszka, możemy o różach i miłości nieodwzajemnionej (na razie).
AgnieszkaBK 22:53, 07 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Agnieszka, możemy o różach i miłości nieodwzajemnionej (na razie).

O tak