Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

14:58, 06 lip 2016
kolendra i mnie śmierdzi ...ale po naszemu no nie zachwycam sie ...tez nasiałam w tym roku i ściełam zeby nie poszła w nasiona ...chciałam ususzyć jak pietruszke ...ale to chyba sie nie suszy? powinnam chyba posiekac drobno i zamrozić?

masz jakieś doświadczenia jak to zielsko przechować ?
Konieczki 15:01, 06 lip 2016

Sielska bajka ten Twój ogród
Margarete 16:15, 06 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Dopiero kwitnie silna róża pnąca 'Apple Blossom' - jest cudowna do towarzystwa dla starych drzew w pasieczysku. Zapach delikatny może jabłoniowy, pędy silne, kolor nienachalny. Tylko muszę zmienić jej podsadzenie z przywrotnika na ???? ..... - może niebieskie średnie hosty albo hosta 'Fire & Ice'?

Super zestaw, delikatnośc pudrowo - porcelanowego odcienia tej rózy z szosrtkościa ii szaroscia tej kory starego drzewa, swietny pomysł
Margarete 16:18, 06 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
I rzut oka na warzywnik, zupełnie niechcący wyrwałam sobie kwitnący krzak pomidorów koktajlowych, taki busz. Znowu jest za ciasno.

Ciasno ale jak obficie, aż sie wylewa i wcale nie widac tej scieżki przeż środek nad która tak mozolnie pracowałas Ewo
elka_ 16:23, 06 lip 2016

eee_taam napisał(a)
kolendra i mnie śmierdzi ...ale po naszemu no nie zachwycam sie ...tez nasiałam w tym roku i ściełam zeby nie poszła w nasiona ...chciałam ususzyć jak pietruszke ...ale to chyba sie nie suszy? powinnam chyba posiekac drobno i zamrozić?

Pozwalam sobie wyręczyć Ewę
Kolendra jako przyprawa, to głównie suszone nasiona,
liście po suszeniu tracą smak, można je zamrozić w postaci kostek lodu po uprzednim blanszowaniu lub pokrojeniu

to tyle ile sama wiem
tulucy 17:54, 06 lip 2016

Ewo, a dałabyś radę zdjęcie zrobić dolnym liściom? Kolendrę mam u siebie, to porównamy
Sweet Memories mam u siebie na 113 str. Ładnie krzaczki rosną jak na tegoroczne gołe korzenie.
Pszczelarnia 18:05, 06 lip 2016

eee_taam napisał(a)

A do czego i czego chcesz dodawać?

Ja znam tylko ziarna kolendry w zastosowaniu kulinarnym.
sylwia_slomc... 20:53, 06 lip 2016

Cudny żywopłot z czerwonego buka? Róża pnąca pod drzewem rewelacja
23:00, 06 lip 2016
ziarna kolendry to i ja znam

swieża dodaje do guacamole ...dobrze smakuje ..byle nie za duzo zielonego nawalić ...dodawałabym sobie zimą ..ususzona ...bo zioła w doniczce zima to u mnie bez szans

zamrazanie kolendy w wodzie/lodzie nie jest dla mnie dobrym pomysłem
mira 23:18, 06 lip 2016

Jutro sobie na telefonie poczytam w drodze a teraz tylko podkukałam fotki - warzywnik mnie inspiruje i podziwiam taki ład - ja dopiero zbieram doświadczenia

pozdrawiam