Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Anda 21:00, 07 lip 2016

Pooglądałam zdjęcia i spróbowałam sobie to wszystko wyobrazic i słońce, wiatr i ptaki. I bzyczenie bzyczkow. I szmer strumyka. Ach, cudowne lato.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
abiko 22:11, 07 lip 2016

Ożanki nie znałam już znam pięknie wyszło to zdjęcie. A warzywniak jak masz, taki busz właśnie to moje marzenie
Gruszka_na_w... 22:34, 07 lip 2016

Zawsze, kiedy odwiedzam Twój ogród Ewo, powtarzam sobie:"Trwaj chwilo!". I tak mi żal, kiedy kończy się nowa porcja zdjęć. Uwielbiam koper na rabatach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
MarekW 23:36, 07 lip 2016

Donoszę że Hosty są jak najbardziej jadalne i liście (najlepsze młodziutkie) smakują trochę jak sałata lodowa i kwiaty też. To smakołyk z Japonii. Można z nich robić sałatki, pesto i co się chce, np traktować jak szpinak. Próbowałem i żyję hahah to w odpowiedzi na pytanie ze str 1391 Pozdrawiam Tutaj można poczytać:
http://www.encyklopediahost.info/hosty_jako_warzywo.html
elka_ 00:17, 08 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Eleganckie damulki
Urszulla 07:21, 08 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Dopiero kwitnie silna róża pnąca 'Apple Blossom' - jest cudowna do towarzystwa dla starych drzew w pasieczysku. Zapach delikatny może jabłoniowy, pędy silne, kolor nienachalny. Tylko muszę zmienić jej podsadzenie z przywrotnika na ???? ..... - może niebieskie średnie hosty albo hosta 'Fire & Ice'?

piękna inspiracja
Pszczelarnia 10:55, 08 lip 2016

eee_taam napisał(a)
klamka zapadła zamówiłam "raj" może kiedyś podzielisz swoja i jakiś kawałek mi sie trafi .... dosadzę i będę porównywać.

Justyna, przecież trąbiłam, że rozdaję ożankę - kilka razy. Mam jeszcze jedną sadzonkę w doniczce - wyślę Ci w sierpniu.
Bogdzia 20:30, 08 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Bieżący widok:

Piękny ten bieżący widok, na tym zdjeciu róza wydaje sie dużo wieksza niz na poprzednich. Śliczna jest.
20:50, 08 lip 2016
Pszczelarnia napisał(a)

Justyna, przecież trąbiłam, że rozdaję ożankę - kilka razy. Mam jeszcze jedną sadzonkę w doniczce - wyślę Ci w sierpniu.

no to zaspałam ..bo pewnie to był szalony czas gdzie przychodziłam i pobieżnie pismo obrazkowe przeglądałam

tulucy 10:38, 09 lip 2016

Widoki piękne, ożanka też.

Ewo, wkleiłam u siebie zdjęcia kolendry, nie najlepsze, ale widać listki wyraźnie, więc możesz porównać, jeśli jeszcze potrzebujesz do identyfikacji.