Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 13:38, 21 lip 2016

Agania napisał(a)
"A to feler" -
Westchnął seler.

AgataP 13:39, 21 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ogrodowe rozmowy w sezonie ogórkowym:

"Może pan się o mnie oprze? Pan tak więdnie, panie Koprze."

Cudowności, uwielbiam dalie, ale boję się ich przechowywania. Piwnicy brak, tylko domek gospodarczy nie ogrzewany...
Cynie to kolejne królowe babcinych ogrodów, to był warunek konieczny wysiać cynie... motyle na ich widok szaleją takie lądowiska dla nich jak jeżówki

Sama plotłaś podporę ? U mnie i leszczyna i wierzba, ale nie wiedziałabym jak się do tego zabrać Szybciej chyba coś z gałązek brzozowych
AgataP 13:41, 21 lip 2016

Ewa formujesz szpaler z drzewek? wstawisz zdjęcie? przyginasz gałązki i dowiązujesz je do sznurów czy konstrukcji ?
Pszczelarnia 13:45, 21 lip 2016

AgataP napisał(a)
Ewa formujesz szpaler z drzewek? wstawisz zdjęcie? przyginasz gałązki i dowiązujesz je do sznurów czy konstrukcji ?

Zrobię potrzebne zdjęcia. Tak formuję.
Pszczelarnia 13:51, 21 lip 2016

AgataP napisał(a)

(...)

Sama plotłaś podporę ? U mnie i leszczyna i wierzba, ale nie wiedziałabym jak się do tego zabrać Szybciej chyba coś z gałązek brzozowych

Te robił mi taki pan.
Ale są bardzo stare i musiałam dopleść im derenia na wzmocnienie.

Do leszczyny i wikliny - najlepsza jest taka forma, żeby trzon patyków umocować, żeby dół się trzymał; zobacz:

http://arnemaynard.com/journal/garden-diary/?page=9&tag=&year=#.V5C3DaJ0ddw

Agania 13:59, 21 lip 2016

Jak to dobrze, że pokazałaś swój warzywnik..piękny, zdrowy, dorodny, ja swojego nie ruszyłam, brakuje czasu, najemników szukam, ja naiwna, że ktos się znajdzie, przekopałam 1m2 i się poddałam, ale na chwilę...pochwalę się Ewa, ze skrzynki już mam aż 4
Anda 14:24, 21 lip 2016

Jak ja nie lubię do Ciebie przychodzić Doła tylko łapie po takich wizytach. Tak samo nie lubię ogrodu Kasi Bellingham Jestem chyba masochistką bo jednak regularnie tu zaglądam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anka_ 14:28, 21 lip 2016

AgataP napisał(a)
Cudowności, uwielbiam dalie, ale boję się ich przechowywania. Piwnicy brak, tylko domek gospodarczy nie ogrzewany...
Ja w tamtym roku na forum dowiedziałam się że są dalie jednoroczne i można siać. Przechowywanie odchodzi a cieszą równie mocno.

Uwielbiam Ewo twój warzywnik, podobnie zresztą jak cały ogród i podejście do tematu.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 14:30, 21 lip 2016

Ewo, William Wood zakupiony wiosną z gołym korzeniem, potem niestety dopadł go zwiot, teraz ładnie dość się zbiera i będzie kwitł chyba, pączki są. Kupiony w F.
Tranquility też mam na liście. Do jesieni mam czas, bo na tymczasem wsadziłam w to miejsce mieczyki

Czyżby w planach była zupa na obiad?
Pszczelarnia 14:45, 21 lip 2016

tulucy napisał(a)
(...)

Czyżby w planach była zupa na obiad?

Zobacz tartę porzeczkową u Jambosany. Lepsza od obiadu.

U nas była ciocia Hela: