Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 14:46, 21 lip 2016

anka_ napisał(a)
Ja w tamtym roku na forum dowiedziałam się że są dalie jednoroczne i można siać. Przechowywanie odchodzi a cieszą równie mocno.

Uwielbiam Ewo twój warzywnik, podobnie zresztą jak cały ogród i podejście do tematu.

Te jednoroczne też mam ale jeszcze nie kwitną. Bo zimne noce były.

AgataP 16:01, 21 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Te robił mi taki pan.
Ale są bardzo stare i musiałam dopleść im derenia na wzmocnienie.

Do leszczyny i wikliny - najlepsza jest taka forma, żeby trzon patyków umocować, żeby dół się trzymał; zobacz:

http://arnemaynard.com/journal/garden-diary/?page=9&tag=&year=#.V5C3DaJ0ddw

Dżizas Ewa, to wyższa szkoła jazdy. Ja geograf, z pracy rąk co prawda żyjący, ale do wikliniarstwa to ręki nie mam...
AgataP 16:03, 21 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Te robił mi taki pan.
Ale są bardzo stare i musiałam dopleść im derenia na wzmocnienie.

Do leszczyny i wikliny - najlepsza jest taka forma, żeby trzon patyków umocować, żeby dół się trzymał; zobacz:

http://arnemaynard.com/journal/garden-diary/?page=9&tag=&year=#.V5C3DaJ0ddw

ooo takie najwyżej mogę zrobić

https://pl.pinterest.com/pin/115475177924970878/

ale kto wie, potrzeba matką wynalazku...

elka_ 16:34, 21 lip 2016

Wendy79 napisał(a)

Tak, to nowe marzenie moje i M. Nawet nie chodzi o ogród, bo na razie i to co mam mnie przerasta, ale o przestrzeń i odległość do ludzi. Apetyt najwyraźniej rośnie w trakcie jedzenia...

Jeśli chodzi o przestrzeń, to mój wujek mówi, że najbliższy sąsiad powinien mieszkać w odległości na strzał z karabinu

Ewa, super ogród o każdej porze roku, warzywnik imponujący, a ten agrest ma owoce czarne jak porzeczka

Pozdrawiam
Basilikum 19:57, 21 lip 2016

Brzechwa by sie ucieszyl z takich pieknych ilustracji

jestem zakochana w Twoim warzymniku, w strefie marzen pozostje stworzenie u mnie ladnego miejsca na warzywa. Moze kiedys sie uda.

A Ciocie Hele tez mam, nawet mieszka od moich rodzicow bardziej w Twoja strone ale w zyciu nie upiekla takich cudow
Gruszka_na_w... 21:21, 21 lip 2016

U mnie w warzywniku tylko pietruszka naciowa raczyła wzejść i wypuścić listki. O korzeniowej słuch zaginął. Piękny warzywnik masz. A cioci Heli zazdroszczę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 23:06, 21 lip 2016

Zgłodniałam jutro piekę; )
Wendy79 09:21, 22 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ogrodowe rozmowy w sezonie ogórkowym:

"Może pan się o mnie oprze? Pan tak więdnie, panie Koprze."

Siedzę i och i ach... M. pyta: "kobieto, co Ci się znowu dzieje?" Ja też chcę takie cuda... Jeszcze wciąż się uczę, ale przy takiej nauczycielce, szanse większe ...Ja historyk "niepraktykujący", może spróbuję jakieś brzozowe płotki chociaż...

Moje dale z siewu już kwitną, ale ja niżej położona od ciebie Ewuś jestem
Madzenka 10:01, 22 lip 2016

Pan Koper podbił moje serce
AnnaCh 10:55, 22 lip 2016

Ewa, postanowiłam się ujawnić, bo podglądam Twój wątek już od dawna z ukrycia
Zazdroszczę tych Twoich bylinowych rabat, miejsca i umiejętności komponowania roślin.
Jest jeszcze jeden powód, dla którego Twój wątek jest mi szczególnie bliski - uwielbiam Kotlinę Kłodzką Kudowa, Duszniki, kiedyś zimą byłam w Kletnie, a w zeszłym roku pojechaliśmy z M do Międzygórza Dla niego to była podróż sentymentalna, bo był tam jak miał 3.5 roku z tatą i dziadkami w takim dużym domu wczasowym FWP, obecnie widzieliśmy, że opuszczony i na sprzedaż. I jako 3.5 letnie dziecko doszedł do schroniska na Śnieżniku, czym tak zaskoczył obsługę, że zrobili mu danie spoza karty... kluski z mlekiem
Międzygórze i okolice tak bardzo mnie zachwyciły, że w niedzielę znowu jedziemy, tym razem z dziećmi No i wiem kto stoi za tymi pięknymi nasadzeniami koło kościoła
Pozdrawiam.