Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 10:54, 24 sty 2018

Gardener27 napisał(a)
Plan warzywnika widziałem, ciekaw jestem tegorocznej odsłony. Każdego sezonu jest niepowtarzalny i wyjątkowy.

A co ze szklarnią ? To nowe i wyjątkowe miejsce w Twoim ogrodzie dające już praktycznie od marca wiele możliwości.

Zawsze jak Cię widzę, to buzia sama mi się śmieje.

Otóż, plany planami ale w tym roku idę na żywioł. Dużo kwiatów! Tylko jak najszybciej powinnam wysadzić rośliny z przechowalnika, by siewom zrobić miejsce.

W szklarni brakuje jeszcze stołu, półek i kawałka podłogi.
sylwia_slomc... 11:04, 24 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Zawsze jak Cię widzę, to buzia sama mi się śmieje.

Otóż, plany planami ale w tym roku idę na żywioł. Dużo kwiatów! Tylko jak najszybciej powinnam wysadzić rośliny z przechowalnika, by siewom zrobić miejsce.

W szklarni brakuje jeszcze stołu, półek i kawałka podłogi.

Ale będzie ciekawy sezon u Was
Agania 11:11, 24 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Tak poprzeczka wyżej , będę ćwiczyć skrętoległość - podstawa każdego bukietu. Zacznę od narcyzów z ogrodu.

Jak zawsze ciekawie aktywna
tulucy 11:13, 24 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Tak poprzeczka wyżej , będę ćwiczyć skrętoległość - podstawa każdego bukietu. Zacznę od narcyzów z ogrodu.

Cokolwiek ta skrętoległość znaczy, koniecznie pokazuj efekty ćwiczeń
Monia81 12:09, 24 sty 2018

tulucy napisał(a)

Cokolwiek ta skrętoległość znaczy, koniecznie pokazuj efekty ćwiczeń

Ja też z chęcią wielką bym zobaczyła te efekty ćwiczeń, więc może Ewuś jakieś zdjątka pozdrawiam
mira 16:32, 24 sty 2018

Skrętoleglość mam obcykaną - od dwóch dni albo lewy bok albo prawy.
Plantacja jednorocznych robi wrażenie - już w wyobraźni.
To na jakie stawiasz jednoroczne.

Ja mam w planie małe poletka ale bardziej w kulinarnym kierunku - nagietka czy chabra - tylko te poletka trzeba zrobić przed sianiem.
MartaC 18:08, 24 sty 2018

Dzien dobry wszystkim w watku Pszczelarni.

Usmiechnelam sie do tej Twojej wypowiedzi Pszczolko:

"Tak poprzeczka wyżej , będę ćwiczyć skrętoległość - podstawa każdego bukietu. Zacznę od narcyzów z ogrodu"

Przypomnial mi sie epizod z moja przyjaciolka, malarka z wyksztalcenia, ogrodniczka z zawodu, ktora postanowila nadac swojej pracy w ogrodzie lepsza forme i zapisala sie na uniwersytecki kurs architektury ogrodowej. Wytrzymala miesiac. Nie zdzierzyla regul i dyscypliny. Pszczolko, zycze powodzenia ze skretolegloscia Niezaleznie od wszystkiego czekam na wielce urokliwe bukiety.
Pszczelarnia 19:44, 24 sty 2018

Wendy79 napisał(a)
Ewuś, cudne zdjęcia wstawiłaś na FB. Nie znalazłabyś może nasion jeżówki bladej i tej łobody bordowej ( o ile można ją z nasion rozmnażać, bo nie wiem)?...

Ago, co mobilizujesz mnie do spojrzenia w kierunku nasionek ..., radość mnie rozpiera - moje zdjęcie z białą asclepias incarnata - trojeść biała, którą siałam dawno temu z nasion, na fb na grupie dutch dreams "zalajkował" sam Mistrz Oudolf.

Oto ona:

mira 20:42, 24 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Ago, co mobilizujesz mnie do spojrzenia w kierunku nasionek ..., radość mnie rozpiera - moje zdjęcie z białą asclepias incarnata - trojeść biała, którą siałam dawno temu z nasion, na fb na grupie dutch dreams "zalajkował" sam Mistrz Oudolf.

Oto ona:

trojeść biała, którą siałam dawno temu z nasion, na fb na grupie dutch dreams "zalajkował" sam Mistrz Oudolf.

widzą to wszyscy ???????

Gratulacje! tez się cieszę i wyobrażam sobie jak Ty się cieszysz

Brawo Ty

a teraz lecę zobaczyć gdzie to jest bo z fb jestem na bakier
nawigatorka 20:42, 24 sty 2018

a wiesz ewo ze ja na kurs poszłam głownie po to by ktoś wytłumaczył mi jak to jest z tą skrętologłością to było i jest dla mnie najważniejsze. jeszcze blokowanie zielenią u podstawy bukietu i szynowanie to coś co było dla mnie esencją. nie kolory, komponowanie bo to wg mnie trzeba czuć, ale własnie te techniczne aspekty. ciekawe co bedzie na zaawansowanym