Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

kasja83 07:24, 09 sty 2018

Ewo cieszę jeszcze oczy świątecznymi bombkami
Kupa gnoju choć może mniej piękna-jednak imponująca
Pszczelarnia 18:58, 09 sty 2018

Dziękuję za pamięć. Odwzajemniam życzenia. W styczniowych klimatach pozdrawiam karczochem. Ciekawe czy się rozwinie?

A tutaj karczochy z ogrodu kuchennego Hackfort (zaraz wrzucę resztę zdjęć tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/8059-warzywniki-na-swiecie-wspaniale-przyklady)

Wendy79 22:27, 09 sty 2018

Ewuś, cudne zdjęcia wstawiłaś na FB. Nie znalazłabyś może nasion jeżówki bladej i tej łobody bordowej ( o ile można ją z nasion rozmnażać, bo nie wiem)?...
yolka 23:14, 09 sty 2018

Ciemierniki przy karczochu zyskują na swojej urodzie, Moim zdaniem te białe razem z kosmosami są najpiękniejszymi kwiatami na świecie- dzieci tak malują kwiaty, oczko i kilka płatków. Też tak malowałam, może dlatego je kocham
rozajerycha 23:20, 09 sty 2018

magnolia 08:32, 10 sty 2018

Wendy79 napisał(a)
Ewuś, cudne zdjęcia wstawiłaś na FB. Nie znalazłabyś może nasion jeżówki bladej i tej łobody bordowej ( o ile można ją z nasion rozmnażać, bo nie wiem)?...

Wendy Jak mi wiosną przypomnisz, to Ci znajdę siewki jeżówki bladej i wyślę. Napisz na priv wiosną
mira 09:27, 10 sty 2018

Wiórki może w zoologicznym
Karczochy wysieję w lutym
Basilikum 09:47, 10 sty 2018

wiorki moze u stolarza
mira 12:51, 16 sty 2018

Też już rozebrałam choinkę i pomyślałam że zamiast wiórków to może lepszy jest miękki papier z niszczarki - to już na kolejny rok.

A tymczasem wracam do tego co kiedyś Ci pisałam czyli do ogrodu idealnego .

Cytuję z poradnika Twoje Zdrowie Feng Shui - Philippa Waring rozdział o harmonii w ogrodzie

"Według jednego z najstarszych chińskich podręczników ogrodnictwa, Yuan Ze, idealny ogród powstaje tam, gdzie szorstkie powierzchnie kontrastują z gładkimi - to znaczy,gdzie skały równoważone są przez płynącą wodę. A zatem najlepszym miejscem na założenie ogrodu jest brzeg jeziora z widokiem na góry. W takim miejscu Chi jest w harmonii z człowiekiem i naturą"

a tu mam taką ilustrację

pozdrawiam

Figaro 18:48, 16 sty 2018

Napisalas w watku o tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/4230-kwiaty-nie-przyciagajace-pszczol?page=1#post_6

informacje ze pelargonie nie przyciagaja pszczol. Czy jest to sprawdzona informacja i czy dotyczy to rowniez szerszeni i os? Za odpowiedz bede bardzo wdzieczna i moze podpowiesz mi tez gdzie jeszcze moglabym o tym poczytac. Dziekuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies