Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

makadamia 22:07, 08 sty 2019

Zachwycam się łąką narcyzową - nie sądziłam, że masz aż taką gęstwinę! Naturalizowały się Czy tyle wsadziłaś?
Zana 22:15, 08 sty 2019

A ja to się wszystkim zachwycam i mam nieustający niedosyt.
ewsyg 22:22, 08 sty 2019

Ewa, zrobiłaś fajne podsuwanie roku. Analizując poczynania dopiero widać ogrom pracy. Gratuluję, bo wszytko wyszło bardzo ładnie. Ja w tamtym roku kupiłam drzewo pigwy i z niecierpliwością czekam na tegoroczne kwiaty. Podobnież pięknie wygląda jak kwitnie.

Pozdrawiam i życzę kolejnych sukcesów w 2019r
anna_t 22:34, 08 sty 2019

Gardenarium napisał(a)
Figowca uprawiałam, jak Alan Titchmarsh - w walizce lekarskiej ze skóry przezimował mi raz w Broku w namiocie okryty matami słomianymi, ale potem kaput było. Lata 83-88 jakoś tak. Nawet figę zjadłam jedną Warto poeksperymentować, ale to krótka piłka. Mnie się wydawało że "pachnie" kocim moczem drzewko
mistrz!

Ewa piękne podsumowania:*
abiko 09:04, 09 sty 2019

Świetne podsumowanie. Mnie powaliła róża na pergoli, wiem, że kiedyś już pisałaś jaka to, ale nie znajdę. Taką pergolę chcę mieć, ale te róże, które tam rosną nie zdają egzaminu. Zdradzisz co to za piękność?

Ślaz mam i rośnie fajnie sam, siany do gruntu bez problemu w końcu zbierany z łąki w KRK
I mam też drzewko figowe.. szczerze liczę na nie, mam znajomego, który od lat ma je w donicy, zimuje w garażu i co lato cieszy się owocami, w tym roku miał mnóstwo. Mam nadzieję, że też tak będę miała
Pszczelarnia 09:47, 09 sty 2019

abiko napisał(a)
(...) Mnie powaliła róża na pergoli, wiem, że kiedyś już pisałaś jaka to, ale nie znajdę. Taką pergolę chcę mieć, ale te róże, które tam rosną nie zdają egzaminu. Zdradzisz co to za piękność?

(...)

To rosa semiplena helenae i Lykkefund - bardzo podobne i niezawodne.
Pszczelarnia 09:48, 09 sty 2019

makadamia napisał(a)
Zachwycam się łąką narcyzową - nie sądziłam, że masz aż taką gęstwinę! Naturalizowały się Czy tyle wsadziłaś?

Widzę (od 4 lat), że się naturalizują, bo już teraz dosadzam ale kilkanaście sztuk tylko.
Pszczelarnia 09:49, 09 sty 2019

Zana napisał(a)
A ja to się wszystkim zachwycam i mam nieustający niedosyt.

Ale czego niedosyt?
magnolia 10:04, 09 sty 2019

dokładnie miałam napisać to samo o fidze, że to bardziej klon niż figa, fajnie że Danusia czuwa.
Nam się udało zimowac figę w szklarni zimnej, takiej jak Ty masz, zadołowaną w gruncie. Ale raz tylko, po zeszłej zimie już się nie obudziła .

Lubię bardzo Twoje podsumowania- przywołujesz piękne chwile i obrazy.
Zachwycił mnie widok na łąkę z daleka- świetne zakończenie osi widokowej.
I wiele innych rzeczy też.

anpi 14:53, 09 sty 2019

Moja figa też ma trochę inne liście, takie masywniejszeDwa lata zimowała w piwnicy ,po pierwszej zimie w gruncie część nadziemna zmarzła pomimo osłonięcia.Ale odbiła od korzenia i wypuściła dwa nowe pędy,które wielkością przegoniły te z poprzedniego roku,Jeden usunęłam,by prowadzić bardziej na drzewko jedno pniowe.W tym roku dostało porządną zagatę z liści na całej wysokości,zobaczymy jak tym razem przezimuje?
Fajne podsumowanie roku!
Mówią że narcyzy nie lubią towarzystwa a Twoje mają i świetnie sobie radzą,kwitną co roku jak rozumiem?.