Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 21:07, 08 sty 2019

10/2018 -

taki październik

i pigwa owocuje (jest dla mnie najpiękniej kwitnącym drzewem, z krzewów zaś jest nim jeżyna)

staruszka jabłoń odwdzięcza się za troskę

a trawy płowieją

ta dalia bardzo mi się podoba

Pszczelarnia 21:14, 08 sty 2019

11/2018 -

wieże wiertnicze - koniecznie trzeba je przemalować (na jaki kolor, podpowiedzcie, proszę) i przestawić

popularna hacone - cieszy się zasłużoną sławą

wysadziłam ślaz mauretański, wiem, że za gęsto ale miałam 40 sadzonek (nauczka: siać nie na zapas)

dobrze wygląda ten wilczomlecz (migdałowaty?) i nawet u mnie zimuje (na razie od 2 lat, teraz 3 zima)

Pszczelarnia 21:17, 08 sty 2019

Grudzień to już zima (tak było w zeszłym roku).

Czasami wzrok potrzebuje materii nieożywionej

tradycyjnie mam dużo dłubaniny wedle różnych gustów

I tak kończy się rok Ogrodnika:

Pszczelarnia 21:18, 08 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
O podsumowanie Łąka narcyzowa świetnaHyzop muszę nabyć koniecznie

Dobrze z siewu wschodzi i sam się rozsiewa.
Gardenarium 21:23, 08 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)

od zimy jestem właścicielką drzewka figowego (mam skłonność do ogrodowych ekscesów)

Ewciu, to mi pasuje na klon polny, ale nie na drzewko figowe ??

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 21:31, 08 sty 2019

Gardenarium napisał(a)

Ewciu, to mi pasuje na klon polny, ale nie na drzewko figowe ??

Danusiu, jesteś Niesamowita. Tak pomyliłam zdjęcia. Tak klon. Ale jest gdzieś figowiec.
Gruszka_na_w... 21:42, 08 sty 2019

W grudniu czekałam na zdjęcia makowców. Nie było. Za to są w całorocznym sprawozdaniu.
Wygląda na to, że ogrodniczo- próżniacze życie prowadzisz tylko w styczniu.
A ja sądziłam, że figowiec ma lekką anemię, bo listki ciut za jasne na zdjęciu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 21:51, 08 sty 2019

Pięknie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardenarium 21:51, 08 sty 2019

Figowca uprawiałam, jak Alan Titchmarsh - w walizce lekarskiej ze skóry przezimował mi raz w Broku w namiocie okryty matami słomianymi, ale potem kaput było. Lata 83-88 jakoś tak. Nawet figę zjadłam jedną Warto poeksperymentować, ale to krótka piłka. Mnie się wydawało że "pachnie" kocim moczem drzewko
Napisz czy coś odczułaś.

Instagram Ogrodowiska
sierika 22:00, 08 sty 2019

W sprawie listków figowych głosu nie zabiorę ale ekscesy ogrodowe? czemu nie i to
z grubej rury, taka araukaria np. Kupujemy, przygarniamy bo dlaczego nie? najwyżej padnie po zimie. No tak, na tym etapie nawet wierzę w to, ale ocalała po zimie roślina rośnie, stara się nas zachwycić, idzie zima kolejna, okrywamy, decyzja zapadła. I tak rok po roku wydłużamy jej żywot i naszą udrękę, dokładnie udrękę, życzymy głośno ostatniej zimy a po cichu-może znów uda się ocalić, tylko gdzieś nastąpi kres, inaczej być nie może..czy to jest przyjaźń, czy kochanie, hahah.

Mój ślaz mauretański nie wyrósł a tak go wyglądałam.