Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 12:26, 07 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kawał ciężkiej roboty za wami, efekty już bardzo dobre widaća będą cudne ale tak sobie myślę, że ten pkt 5 planów na 2019 powinien być przed ponownym zakładaniem trawników

Sylwio, masz rację powinien ale to skomplikowana sprawa była z tą całą wodą u nas. Na szczęście tam gdzie nowe trawniki będzie tylko jeden przejazd mikrokoparki. A trawniki się poprawi i też urosną. To najmniejszy problem i koszt. Tyle tylko, że znowu trzeba będzie wywieźć taczką kamienie na jedno miejsce.
Pszczelarnia 12:27, 07 sty 2019

Kuklik napisał(a)
Przeczytałam o tych wszystkich pracach.... i się sama zmęczyłam... podziwiam. Ja też miałam pracowity sezon, ale chyba nie aż tak
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ściskam Cię mocno

Wszystkiego dobrego!

Kukliku, chyba miałaś pracowity sezon ale już zapomniałaś. Zakładałaś przecież nowy duży ogród.

Pszczelarnia 12:34, 07 sty 2019

Gardenarium napisał(a)
Jak ja lubię oglądać innych w akcjach ogrodowych. Od razu lepiej, że człek ma towarzystwo Takie zdjęcia z przyjemnością się ogląda Ewo.

Danusiu, zryw mnie ogarnął dopiero na początku sierpnia.
I mnie wspierają zdjęcia z prac w innych ogrodach.
Pszczelarnia 12:39, 07 sty 2019

Zana napisał(a)
Ależ się trzeba utyrać, żeby coś posadzić! Podziwiam i życzę żeby 2019 był już tylko przyjemnością sadzenia i podziwiania. Przepiękna lampa z pkt. 2, aż mi serducho zabiło.

Dziękuję bardzo.

Lampa nieco zbyt ozdobna jak na mój gust ale nie mogłam od niej odejść. Wracałam kilka razy. Poszłam z młodszą siostrą a ona powiedziała, "fajna jest, weź"
magnolia 12:43, 07 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Dziękuję bardzo.

Lampa nieco zbyt ozdobna jak na mój gust ale nie mogłam od niej odejść. Wracałam kilka razy. Poszłam z młodszą siostrą a ona powiedziała, "fajna jest, weź"

siostry czasem się przydają, dobrze powiedziała

Jeszcze napisz o rudbekii cherry brandy- łatwa jest? mam ochotę na grządkę kwiatów do wazonu, ale łatwą bardzo, żeby 'sama rosła'
Pszczelarnia 12:43, 07 sty 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ piękne zmiany, nie wspomnę o tytanicznej pracy...
Uściski zostawiam

Agnieszko, mówisz, że w tych zmianach widzisz już piękno?

Po prostu posprzątałam cały ten kram wokół szopek i w rogach działki.
Pszczelarnia 12:46, 07 sty 2019

magnolia napisał(a)

siostry czasem się przydają, dobrze powiedziała

Jeszcze napisz o rudbekii cherry brandy- łatwa jest? mam ochotę na grządkę kwiatów do wazonu, ale łatwą bardzo, żeby 'sama rosła'

Bardzo łatwa. Wiele osób siało. Tylko nie należy przelewać wschodów. I nic więcej. Ja siałam zawsze na rozsadę, nigdy wprost do ziemi. Chcesz nasiona?
AgnieszkaW 12:48, 07 sty 2019

No pewnie, że widzę, każda ogrodowa zmiana, nawet ta niedokończona, a wykonana z pasją i miłością, niesie zalążek piękna (choćby subiektywnego)
magnolia 12:50, 07 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo łatwa. Wiele osób siało. Tylko nie należy przelewać wschodów. I nic więcej. Ja siałam zawsze na rozsadę, nigdy wprost do ziemi. Chcesz nasiona?

nie rób sobie kłopotu, kupię, widzę,że da się.
fajnie, dzięki za informacje
Basilikum 16:19, 07 sty 2019

ale wspaniale podsumowanie
Bardzo pracowity to byl rok dla Was ale i efekty super