Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

anula_wn 13:49, 23 lis 2011

Ewo, ale masz piękną piwniczkę !!! że o jej zawartości nie wspomnę.....
tyna 17:47, 24 lis 2011

Buk "Zlatia" i jego nowszy odpowiednik, wolniej rosnący "Dawyck Gold" , buk pospolity "Pendula Aurea" katalpa "Aurea", brzoza brodawkowata "Golden cloud", Glediczja "Sunburst",Robinia pseudoakacja "Frisia", oczywiście wiąz "Wredei", Tulipanowiec "Aureomarginata" i "Jackson", palmowy klon "Shirasawy"......
Poszukaj Pszczółko jeszcze na stronie ZSzP, to może więcej znajdziesz.......
agniecha973 22:13, 24 lis 2011

Witaj, wkleiłam u siebie zdjęcia moich grabów o kilku pniach. Jeśli masz ochotę, zaglądnij.
Pszczelarnia 14:14, 25 lis 2011

O ogrodzie na razie nie piszę - jestem na etapie wykańczania siebie i innych w związku z karczowaniem żywopłotów starych i karp po drzewach.

Przypomniało mi się, że rok temu dokładnie gościł u nas podróżnik Jacek Pałkiewicz - bardzo miły wielki skromny człowiek, ciekawy świata i ludzi. Nasz ambasador od Mazur (pamiętacie "Mazury cud natury")?
Opowiadał o Afryce, prostując moje wyobrażenia o tym kontynencie. Po jego wizycie, przez przypadek sięgnęłam po książkę "Wytępić całe to bydło". I do dzisiaj porządkuję moją wiedzę i się zastanawiam.... .
Lena 14:30, 25 lis 2011

Ewo musisz być niesamowicie ciekawym człowiekiem Chętnie posłuchałabym opowieści o "Czarnym Lądzie"
ell 14:38, 25 lis 2011

O rany! U Ciebie w piwniczce nie ma nawet grama kurzu. Ale miodzio, że ho , ho.
GabiK 14:52, 25 lis 2011

No, no, co za gość. Takie relacje podróżnicze z pierwszej ręki...
Elfik 21:56, 25 lis 2011

Cudny, miodem płynący wątek! A ja miód wprost uwielbiam! Kupuję zawsze w lecie na cały rok 10 słoików, ale z jakością jego i „prawdziwością” różnie bywa. W tym roku mam rewelacyjny, bo z pewnego źródła. Chętnie bym Ewuniu nabyła Twój, może zapętam się kiedyś w Twoje okolice i trafię na „trzepanie” – bo zdaje się, że tak się to nazywa?
Ogrom pracy, jakiej wymaga Twój olbrzymi ogród nijak mi nie pasuje do Twojej drobniutkiej i delikatnej postury... Cała posesja i jej położenie zapiera mi dech w piersiach... No i ten dom..., z historią, pewnie wielu ludzi z kręgów artystycznych jest z nim związanych (a przy okazji wszyscy przyjaciele Kubusia Puchatka . Przy piwniczce i jej zasobach aż się zatchnęłam... Spodobało mi się bardzo stwierdzenie Bogdzi – i potwierdzam: jakie to szczęście że ten dom i to miejsce dostało takich wrażliwych i na dodatek pracowitych gospodarzy... Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem!
A tę ławkę z Sissinghurst serdecznie Ci polecam! Wypróbowałam - super wygodna! (służę dokumentacją...)
PS. A te jarząby po okopaniu bardzo, ale to bardzo mocno podlej!
Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!
monteverde 22:07, 25 lis 2011

Pszczelarnia napisał(a)
O ogrodzie na razie nie piszę - jestem na etapie wykańczania siebie i innych w związku z karczowaniem żywopłotów starych i karp po drzewach.

Przypomniało mi się, że rok temu dokładnie gościł u nas podróżnik Jacek Pałkiewicz - bardzo miły wielki skromny człowiek, ciekawy świata i ludzi. Nasz ambasador od Mazur (pamiętacie "Mazury cud natury")?
Opowiadał o Afryce, prostując moje wyobrażenia o tym kontynencie. Po jego wizycie, przez przypadek sięgnęłam po książkę "Wytępić całe to bydło". I do dzisiaj porządkuję moją wiedzę i się zastanawiam.... .

O jaki znakomity gość, odznaczony przez papieża Benedykta XVI krzyżem Pro Ecclesia et Pontifice .
Pszczelarnia 08:56, 28 lis 2011

Ania (Monteverde) -