Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

hanka_andrus 21:38, 03 paź 2013

Ładna ta jesień u Ciebie! I jaka owocna! Ja tez na ilość owoców nie narzekam, dziewczyny mówią ,że będzie ostra zima, bo wszyscy przetwory na zimę szykują. Czyżby miało nam zawiać drogi do marketów? Może nie zaszkodziłoby.....
Pszczelarnia 21:46, 03 paź 2013

Proso jest znakomitym towarzystwem dla barbuli klandońskiej (wielce miododajnej rośliny - krzewinki). Tak samo jak ona lubi słońce!

A na koniec drobne przyjemności:
wymarzona żardiniera i nożyce owczarskie za przysłowiową złotówkę:

Pszczelarnia 21:53, 03 paź 2013

asc napisał(a)

Nowa rabata??? Czy rewolucja na istniejacej?

Ania, pozycje z listy to wyłącznie dosadzenia (no nie, przyznam się powstał ładny nowy kawałek ze złocieniami, rozplenicą i astrami średnimi).
Moja wiejska rabata jest "przepraszamy, kwatera w przebudowie". Jeszcze róże czekają na wysadzenie, 2 drzewka i ścieżka z kamieni (ale pomoc ogrodowa zawodzi) do ułożenia na nowo. Wszędzie front robót, zima tuż, tuż, czynnik ludzki zawodny.

noemi 21:58, 03 paź 2013

Lubie Cie czytać Pszczółko i zdjecia śliczne a zdobycze też bardzo fajne

buziam

agniecha973 22:06, 03 paź 2013

I ja lubię popodglądać\Pszczółkowe obejście.
Słoneczniki cudne!!! Takie "na bogato", jak to mój S powiada. Groszek pachnący kupiłam wiosną i nawet miałam dla niego\miejsce i ... posiałam gdzieś nasiona. I nie wyrosły, bo posiałam gdzieś w domu i do dziś dnia znaleźć\nie mogę.
Madzenka 22:07, 03 paź 2013

Front robót...hm...się dzieje....
Matka 22:11, 03 paź 2013

A jak warzywniaczek?uporządkowany na bank
GorAna 22:26, 03 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Dawno mnie tutaj nie było..piękny jesienny ogród, nie wspomnę juz o ławeczce...uroczy zakątek
.takimi nożycami mój Tato strzgł owce...a Mama przędła wełnę...tylko gdzie są teraz te nożyce nie wiem?...dziękuję za przywołanie wspomnień
Pozdrawiam
Pszczelarnia 22:35, 03 paź 2013

MuSzka napisał(a)

Witaj zainteresowała mnie nazwa ogrodu. Wpadłam więc i jak u każdego oglądam sobie kwiatuszki masz oczywiście śliczne róże i żółte jeżówki które bardzo mi się podobają i...
Tą roślinę

Co to za piękność, która ma kwiaty podobne do liatry ale liście inne i powalający prześliczny kolor? Wcześniej przyznam się nie widziałam tej roślinki albo jakoś mi wcześniej nie rzuciła się w oczy.
A ja uwielbiam kwiaty o intensywnych kolorach.

Czy to bylina?

Przepraszam, przeoczyłam pytanie (niejedno pewnie): to jest przetacznik 'Christa' - bylina, kwitnie długo i trzyma się prosto.
AgnieszkaW 22:35, 03 paź 2013

Piękne te Twoje pszczółkowe klimaty Ewo. Pozdrawiam serdecznie