Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Madzenka 21:51, 03 wrz 2014

Budyniowy Aniu
monteverde 21:52, 03 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Budyniowy Aniu

od środka w budyń przechodzi znajdę większą ilość na krzaku to wkleję, a ona jaki w końcu chce kolor?
Lions Rose

alinak 06:51, 04 wrz 2014

Ewa znowu wpadłam po uszy.niemogę do ciebie zaglądać bo to zawsze kończy się sprintem po ogrodzie i spychanie nowych roślin.kobietom litości,skąd wstrząsnęłaś ten rdest hummelo.jest cudny i pasowały mi jak nic na świecie.....

Z nawierzchnia dobrze kombinujesz .nie ma co mieszać to źle wygląda.
Kosmos również doradzam .mam aż dwa egzemplarze.nie pasuje mi w nim tylko że kwiaty patrzą do ziemi i żaby piekno kwiatu zobaczyć trzeba zawsze rękę mieć w pogotowiu .
Urszulla 07:14, 04 wrz 2014

ślad odciskam i pędzę
viva 08:06, 04 wrz 2014

Ewo, mam Lions Rose i tak jak piszą poprzedniczki to bardzo zdrowa róża, zwarta, pokrojem podobna do Artemis. Kwiaty mają w sobie dużo beżu, który z czasem bieleje, szczególnie w czasie pierwszego kwitnienia, kiedy jest cieplej i dużo słońca.
kosolka 08:26, 04 wrz 2014

Szukałam Lions Rose, znalazłam w jednej szkółce. A tam na zdjęciu taka mocno żółta od środka jest.. Na Waszych zdjęciach ładna kremowo-biała.. Powiedzcie coś więcej o niej poproszę.
Zielona 09:33, 04 wrz 2014

Ewo - Ktoś pytał, czy hummelo wytwarza nasiona. Oto dowód, że wytwarza Polecam przeczytać komentarze z 2011 i 2012 roku pod tym postem:

http://mmm.drl.pl/stachys-monnieri-hummelo/
Pszczelarnia 09:42, 04 wrz 2014

alinak napisał(a)
Ewa znowu wpadłam po uszy.niemogę do ciebie zaglądać bo to zawsze kończy się sprintem po ogrodzie i spychanie nowych roślin.kobietom litości,skąd wstrząsnęłaś ten rdest hummelo.jest cudny i pasowały mi jak nic na świecie.....

Z nawierzchnia dobrze kombinujesz .nie ma co mieszać to źle wygląda.
Kosmos również doradzam .mam aż dwa egzemplarze.nie pasuje mi w nim tylko że kwiaty patrzą do ziemi i żaby piekno kwiatu zobaczyć trzeba zawsze rękę mieć w pogotowiu .

Alina, to chcesz rdest himalajski czy czyściec 'Humelo'?
Evchen 13:11, 04 wrz 2014

Ewcia, a Pastella? Mam od sezonu - jest różowo-budyniowa. Pastelowa
Pszczelarnia 13:26, 04 wrz 2014

W sprawie róż: pół nocy nie spałam, czytałam, oglądałam, porównywałam.

Wyklarowało mi się połączenie moich kolorów monard, floksów, jeżówek, mikołajków i przegorzanów z różą Novalis - Monic, dziękuję. Będzie kolorowo i dynamicznie.
Obawiam się tylko zachowania róży Novalis po deszczach. Czy te koniuszki płatków rzeczywiście tak brzydko brązowieją?

W sprawie róż budyniowych - piękne ale już nie mam jak połączyć. Kosmos i Sebastian Kneipp - miodzio. Parky - miodzio. Lions Rose - miodzio.

Za dużo mam bowiem róż parkowych, historycznych i rugos - taka specyfika ogrodu.

Aspiryn wszystkim polecam.

Nauka jaką wyniosłam z ogrodów różanych i od dziewczyn różanych jest taka: warto sprawdzać wielkość i pokrój oraz ułożenie róży. To cecha, którą do tej pory lekceważyłam, koncentrując się na kolorze.