Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Agatorek 19:52, 30 cze 2021

MiluniaB napisał(a)

Agnieszka to róża Wedding Piano

Dziękuję Miluniu .

Agatorek 19:53, 30 cze 2021

LIDKA napisał(a)

Juz tu byly i sa ogrodniczki co to mówily jak Ty.
A potem zachorowały na różankęhigihi

To ja .
Na początku nie chciałam róż.
A teraz mi się zmieniło
Niedługo będą
Martka 19:55, 30 cze 2021

I ja nie planowałam, a są i cieszą - będzie … więcej
Makao_J 20:57, 30 cze 2021

Wow ale pięknie to wygląda. A miałam zapytać jakie środki stosujesz by takie był a tu już opisałaś.
Czy obornik (zwykły lub granulowany) stosujesz czy tylko ten nawóz długodziałający?

Może też sobie taki kupie.
ElzbietaFranka 21:26, 30 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Judith to dobrze, że zauważasz u siebie różane zmiany. Tobie i im wyjdzie to na dobre Ja mam swoje wypracowane schematy co do roślin. Zajęło mi to kilka lat, ale wiem, że idę dobrą drogą Zwolennicy naturalnych środków nie będą z tego korzystali. O ekologicznych była dyskusja u Anety - nie będę się powtarzać.
A więc: ziemię mam nawiezioną ; wiosną cięcie ; jak zaczynają puszczać listki robię profilaktyczny oprysk ; nawóz długo działający do róż ; sukcesywnie wycinam przekwitnięte kwiaty ; po przekwitnięciu całego krzewu ścinam i podlewam florovitem - drugie kwitnienie mniej intensywne, ale równie piękne ; co pewien czas oprysk profilaktycznie lub gdy coś zaczyna się dziać (mszyca, plamistość) ; podlewanie każdego dnia - to tyle, a może, aż tyle

Używam tych preparatów

2 w jednym to doskonały środek do róż. Tylko ja kupuje stężony i rozcienczam w wodzie. Róże piękne też sobie nie wyobrażam ogrodu bez róż. Na niektóre psiocze ale przekopuje i dalej pięknie rosną w innym miejscu. Po pierwszym kwitnieniu też nawoze aby znowu pięknie kwitły drugi raz. Np w zeszłym roku pierwsze kwitnienie było byle jakie ale drugie bardzo ładne

Deszczownice na sąsiednich polach chłód przynoszą.
ElzbietaFranka 21:45, 30 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Różanka dla widzów o mocnych nerwach Uprzedzam komentarze, że za dużo koloru - taki był mój zamysł

Osobisty ogród to nie park w którym rosnie na rabatach jeden gatunek róż.
Też tak mam pstrokato. Ta pstrokacizna ma swój urok. Każda róża ładna jak zadbana. Masz stipy między różami dobry pomysł.
sylwia_slomc... 21:52, 30 cze 2021

Śliczna ta różanka wyszła
frezja 22:14, 30 cze 2021

Różanka super. Mam fazę, aby nie przedobrzyć w kolorystyce..ale..toż to jest prawdziwy ogród. Jedna rabata to jeszcze nie " cepeliada"
AlinaP 08:54, 01 lip 2021

Przyszłam tu z wątku o różach. Piękne są. Ta w seledynowych pąkach szczególnie. To Wedding Piano?
Pozdrawiam
Anusia 10:27, 01 lip 2021

Rozanka mega wyszla. Mowisz za duzo kolorow? Tutaj pasuje idealnie a w polaczeniu z stipa rewelacja. Ta zielonkawa roza to pewnie Piano. Jest na liscie moich zakupowych planow. Bardzo podoba mi sie jej pokroj.