Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Magleska 10:52, 01 lip 2021

Milunia
Twoja różanka jest przepiękna
galgAsia 10:58, 01 lip 2021

Mila, różanka piękna Po prostu piękna
Mgduska 12:12, 01 lip 2021

Różanka jedyna w swoim rodzaju, mi się podoba! Zwłaszcza na tle tak wyważonego ogrodu, jest fajnym wykrzyknikiem, mocnym i niesztampowym A najważniejsze, że krzaczki są dorodne i obficie kwitną
Mixtoorka 19:14, 01 lip 2021

No cóż musze się powtórzyć różanka przeboska. Bardzo mi się podoba, taka energetyczna na tle Twojego nieskazitelnego porządku. Pięknie dbasz o swoje róże.
Kasia_CS 09:05, 02 lip 2021

Wstawiłam dla CIebie zdjęcie całego krzaczka tej różyczki Tardajos - ona wypuściła mi długi bacik, który się "płoży" nad trawnikiem i generalnie raczej takie niezbyt wzniesione te pędy ma. Ale tak do 50 cm max dorasta w taki niezbyt uporządkowany sposób Przynajmniej u mnie
BASIA8 09:15, 02 lip 2021

Taki widok z tarasu Podobają mi się te armatki wodne nawadniające pola

Piękne widoki bajka dla oczu i serca
iwka 11:11, 02 lip 2021

jakie hortensje piękne, chyba w tym roku będę je u Ciebie podziwiać. Moje wszystkie zostały zjedzone przez nornice chyba, to co się dało uratować przesadziłam w drugie miejsce, zrobiłam sporo sadzonek, ale w tym roku to nie liczę na ładne kwitnienie.
MiluniaB 21:27, 03 lip 2021

Martaprawda, ale nie wszystkie różę to śmieciuchy. Z moich najwiekszy bałagan płatkowy robi Artemis, Ascot i Pomponella - małe płatki trudno wyzbierać. Resztę ogarniam bez problemu

UlaB proponuję założyć Ci zeszyt ogrodniczy. Ja taki założyłam z dekalogiem ogrodniczym Danusi przyklejonym na pierwszej stronie od razu jak przyłączyłam do tego forum. Mam w nim dużo tematów do których często wracam, a nawet moje zapiski przydały się innym Hortki nie są podwiązane, ładnie stoją zazwyczaj do pierwszego deszczu. W przyszłym roku będę podwiązywać - zaczynam gromadzić metalowe pręty

Martka hortki bardzo zaawansowane - zaczynają kwitnąć W tej fazie zielono-białych najbardziej je lubię. Kilka porażek jest - jeszcze kilka sztuk haconechloa muszę wymienić

Zbyszek to prawda wszystkie różę są piękne. Skorzystałam z Twojej rafy cięcia na dwóch krzewach. Będę musiał porównanie

Asia mam takie samo zdanie jak Ty Pozdrawiam

MiluniaB 21:39, 03 lip 2021

Agnieszka róże w Twoim ogrodzie są konieczne Podjęłaś dobrą decyzję - będziesz zadowolona

Martka brawo Ty

Ania akurat teraz obornika nie stosowałam, ale warto go dać - różę to żarłoczne krzewy

Ela tak - bardziej opłaca się kupić ten preparat do rozcieńczania. Armatki wodne na polu są super, zwłaszcza jak są blisko mojego ogrodu. Na zdjęciu są w dalszej odległości i wyglądają na małe, ale w rzeczywistości to duży sprzęt

Sylwia dziękuję W zeszłym roku zwracałaś moja uwagę na berberysy na różance, żeby je przenieść, ale wiesz one jednak fantastycznie tam wyglądają

Ewa jedna rabata taka może być na kolorowo, się tak jak pisałam wcześniej, gdybym nie miała róż to bym zrobiła w mniejszej kolorystyce. Jest jednak jak jest i też mnie cieszy. Przecież nie mogłam zostawić moich ukochanych róż

Ala tak to Wedding Piano - zapraszam częściej

Ania ta zielonkawa to Wedding Piano, Piano jest czerwona
MiluniaB 21:46, 03 lip 2021

Magda, Asia, Magduska, Karolka - zbiorowe dziękuję za miłe komentarze. Bardzo się cieszę, że się Wam podoba

Kasia_CS byłam - widziałam - odpisałam Nadal nie mogę się zdecydować jaką piękność wybrać

Basia armatki są super. Naprawdę mają dużą rozpiętość nawadniania - fajnie to wygląda

Iwona zapraszam na podziwianie hortek W tym roku są wyjątkowo okazałe, oby długo tak stały bez podwiązania