Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

monitka 13:07, 14 maj 2012

Od paru dni myślałam o Tobie Dominiko i się zastanawiałam czy już maleństwo się wykluło

Gratuluję i niech maleńka zdrowo rośnie
agniecha973 13:10, 14 maj 2012

GRATULACJE!
Domi 13:12, 14 maj 2012

mamahuberta napisał(a)
Napiszę krótko
ZAZDROSZCZĘ
Ja tylko sprzątam w kółko po krecie i nornicach i chyba nigdy nie będzie u mnie chodź w połowie tak ładnie jak u Ciebie
Zamiast dosadzać nowe gatunki i pielęgnować te, które już u mnie mieszkają cały czas naprawiam to co niszczą "moje zwierzątka"
Czasami brak mi już pomysłów i sił na walkę z nimi

Mamohuberta, dziękuję bardzo za odwiedzinki. No nornice to ciężki temat. Nie znalazłam na nie skutecznego sposobu. Zjadły nawet moje kremowe narcyzy, których (podobno) nie ruszają. Jedyne, co mogę zrobić to ich nie dokarmiać cebulkami. Stąd pomysł, żeby przenieść wszystkie, jakie mam na rabaty-wyspy. Na krety polecam siatkę, ale to spore przedsięwzięcie.
Domi 13:19, 14 maj 2012

Kaisia napisał(a)
Dominiko jak zwykle piękne zdjęcia, powiedz czy ja dobrze widzę masz klon palmowy czerwonolistny?
Z tego co pamiętam to pisałaś że jest chory, a tutaj widzę piękny okaz
Czy ruszyły już Twoje rozplenice, bo jak pisałam Tobie u mnie moje nie wszystkie ruszyły a te co się zielenią już są całkiem ładne.
Wiesz ja się obawiam , że tej zimy straciłam nie tylko krokusy które przemarzły ale i trawy zwłaszcza nowe odmiany miskantów które kupiłam w zeszłym roku, większość już ruszyła a inne całkiem suche niestety, ale jeszcze daję im czas, a jak u Ciebie z miskantami?
Irysy które pokazałaś to miniaturki ?

Tak Kasiu, mam 2 klony palmowe: na patyku odmianę "Garnet" i chorą odmianę "Antropurpureum". Tego ostatniego nie pokazywałam dotąd, bo był bardzo brzydki, wykończony chorobą, z pozwijanymi listkami. Byłam pewna, że padnie, ale pięknie rozwinął się po zimie, więc uznałam, że wart jest jednak pokazania póki żyje.
Moje rozplenice jeszcze śpią, za to miskanty już powschodziły. Jeśli chodzi o irysy, to faktycznie miniaturki.
Domi 13:21, 14 maj 2012

bociek napisał(a)
Witaj Domi, przyszlam do Ciebie troche powzdychac. Pieknie u Ciebie, co tam, bede sie powtarzac.

Kaisia, u mnie piorkowki powoli i niespiesznie kielkuja, ale z miskantami klapa - gracillimus, variegatus, zebrinus chyba polegly, nawet giganteus jakos cicho siedzi, a juz takie ladne kepy mialam P. Aneta Surowinska radzi jednak jeszcze dac im szanse. Domi, a jak u Ciebie sytuacja z miskantami?

Dzięki Boćku Buziaki! Moje miskanty odmeldowały się wszystkie.
Domi 13:22, 14 maj 2012

Ewa napisał(a)
Dominiko pozdrawiam, czy to już ?

Tak, to już!!!!!!
Domi 13:26, 14 maj 2012

mira napisał(a)
Dominiko pozdawiam i trzymam kciuki - patrzę tutaj i czerpię wenę - zwłaszcza w kwestii ładui składu

Miro, dziękuję za trzymanie kciuków. Udało się! Ład i skład zaczął się u mnie nie tak dawno. Resztę muszę jeszcze wypracować.
Domi 13:28, 14 maj 2012

Moniko, Wasko, Marzenko, Ano,Wieloszko, Miro, Monitko, Agniecho, baaaardzo dziękuję!
Juzia 13:33, 14 maj 2012

I jeszcze ja gratuluję!!!
Zdrowotności i cierpliwości życzę!
agata_chrosc... 13:36, 14 maj 2012

Dominiko ja tez gratuluję córeczki! Sama mam taką 3,5 letnią więc całkiem dobrze jeszcze pamiętam jak to było kiedy się urodziła. Twoja od urodzenia będzie miała wokół siebie pięknie. To może artystką zostanie? Niech się chowa zdrowo.