Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

TAR 21:13, 25 wrz 2025

No wlasnie ja tez mam frontu ponad 70 m. I ostatecznie zdecydowalam sie na murki jedynie w furtce i bramie a reszta pelne panele zaluzjowe tylko na front domu plus po 3 panele z kazdej strony zachodzace. W sumie okolo 40 mb. A i tak kwota znaczna wyszla. To byl kompromis miedzy chciejstwem, wygladem a posiadanymi funduszami.
Ale gdybym nagle sie wzbogacila to dorobie paneli po calosci jednak to mi nie grozi
Agatorek 22:21, 25 wrz 2025

Tarcia, patrzyłam i na „pełne” aluminiowe panele u mnie (nie żaluzjowe, tylko z małymi prześwitami). Cenowo bardzo podobnie wychodzi jak porównam z palisadami i murkiem.

U mnie akurat brama będzie przesunięta i nie będzie na wprost domu (ze względu na skrzyżowanie dróg). Więc ograniczenie szerokości „ładniejszego” ogrodzenia nie wchodzi w grę.

W sumie mogłam dom „przesunąć” trochę bliżej bramy, ale musiałabym wtedy wyciąć kilka brzóz, a tego nie chciałam.