Witam się i ja
Działka ogromna, potencjał bez ograniczeń
Ja mam tylko 1/2 ha przy Twojej to maleństwo wręcz
A roboty nie brakuje stale jest cos co czeka
Te wierzby złapały mnie za serce mocno, moje marzenie nie spełnione bo nad moim rowem wiśnie rosły.....ale jedna sobie posadziłam sama i ogławiam co roku by ja szybko do takiej maczugi doprowadzić
Błagam niech Ci do głowy nie przyjdzie ich wycinać!!!
Co do klombu z zegarem( zegar wyjątkowy)we wszystkich klombach posadziłabym róże, hortensje będą w upał mdlały, pełne słońce, beton dookoła korzeni....to lepsze dla róż i lawendy.
Co do ścieżki do oczka to nie chcę Cię zniechęcać, ja miałam taką z plastrów drewnianych po dwóch sezonach trawa je zarosła z braku czasu na przycinanie krawędzi wokół. Niestety ale to będzie zabieg konieczny mimo częstego koszenia. Gdyby wysypać przestrzeń miedzy kamieniami gruba warstwą piasku lub drobnych kamyczków nie klinujących się, to by łatwe było w ewentualnym pieleniu, a nie zarosło, ale to już jak kto woli
W trawie wygląda pięknie, ale pracy co niemiara stale może być, a przy takiej powierzchni i bez tego będzie co robić
Żwirowa ścieżka superowa naturalnie wygląda, w takie bym poszła, można grabkami przegrabić co jakiś czas by się pozbyć nasiewających się chwastów, plewić też łatwo, mam podobna.
Co do zdjęć z powstawania kolejnych części ogrodu w tym kopania oczka ja uwielbiam obszerne dokumentacje co jak było robione i jak się ogród zmieniał
Ogród mamy bardzo ciekawy z architektury ogrodowej i form
Masz od kogo czerpać wiedzę i inspiracje