Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Monia81 17:29, 27 mar 2022

Niger to bardzo fajne ciemierniki i ładnie się rozsiewają będziesz z nich zadowolona alejka już super wygląda bo duże te egzemplarze nasz, a jak się drzewa rozrosną to piknie będzie
ajka 18:56, 27 mar 2022

Ostatnio widziałam ciemierniki na żywo. Fajne kwiatki, wcześnie i jak widzę długo kwitną, ale nie mam na nie pomysłu jeszcze u siebie.
Roocika 19:38, 27 mar 2022

Agnieszka, fajnie, że działasz z zapałem. Będzie piękna aleja. Ciemierniki bardzo dorodne
Martka 19:44, 27 mar 2022

Zachwycam się klonami A jak będzie wyglądała rabata pod nimi?… Aga, nieustannie podziwiam za werwę i rozmach Ciemierniki w bardzo dobrych cenach, nie można było takiej okazji przepuścić
sylwia_slomc... 21:21, 27 mar 2022

Agatorek napisał(a)
A tu zaznaczyłam siewki bordowych ciemierników od Sylwii
Jeszcze raz bardzo dziękuję.

Tym moim to zostaw wolnego miejsca na każdego tak po 80-100 cm, bo choć teraz jeszcze tego nie widać to giganty rosną i wszystko wokół Ci przykryją
Dobrze by było dać tym ciemiernikom choć trochę cienia. Ciemierniki wolą półcień i cień niż zupełne słońce. Latem na pełnej patelni mogą nie dać rady, chyba, że upilnujesz wilgotności gleby...
SlonecznyOgrod 21:26, 27 mar 2022

Ciemierniki za taką cenę to sama chętnie bym brała, ale nie ma u mnie Obi, jest Leroy ale ruskich nie chcę wspierać
Basieksp 21:44, 27 mar 2022

O widzisz, ja pewnie te same jakieś czas temu kupowałam po 20 zł białe i bordowe podwójne płatki, te nie pamiętam ile dokładnie kosztowały, ale były droższe od białych byłam w piątek u nas w Obi, ale ciemierniki były już przebrane, ale nie ma co narzekać, najważniejsze by ładnie rosły
Agatorek 23:13, 27 mar 2022

Wiolka, sama byłam w szoku, że takie ładne i rozrośnięte za kilkanaście złotych.

Monia, już jestem zadowolona , na siewki też znajdzie się miejsce

Aniu, tez się zastanawiałam, gdzie je posadzić . Pochodziłam trochę po rabatach i miejsce samo się znalazło

Asiu, ostatnio różnie bywa, raz mam zapał, raz nie mam . Ale chyba jednak więcej jest .

Martuś, klony będą miały swoje mini rabatki . Chcę (kiedyś) je tylko czymś podsadzić (czymś delikatnym jak np takie mini fioletowe fiołki), oczywiście zrobię im też ładne kółka wokół.

Sylwia, miejsca pewnie tyle będą miały. Jutro jeszcze zobaczę . Cień też powinien być (może nie jakiś wielki, ale coś tam podrośnie obok), będę obserwować, a w razie czego podlewać.

Darcia, ja też nałożyłam swoje sankcje na LM i Auchan .

Basiu, tych bordowych podwójnych nie było, były tylko białe. Przynajmniej w tym Obi, w którym mama mi kupowała. Kupiłabym na pewno . I masz rację, ważne, żeby się przyjęły i powiększały się co sezon

BKosimkArt 08:35, 28 mar 2022

jolanka napisał(a)
A ja dzielę miscanty i rozplenice piłą, taką ręczną, idzie migiem

no to jest myśl, ale najpierw to trzeba wykopać a to już wyczyn... w sobotę pokonała mnie jedna rozplenica, musiałam zawołać męża

BKosimkArt 08:35, 28 mar 2022

Aga witaj po przerwie, altany to ja chyba nie widziałam, piękna!