Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Kasiek 22:41, 26 mar 2022

Aleja juz wyglada swietnie
agu 06:29, 27 mar 2022

Agnieszko, przepiękna działka te wierzby i widoki... masz też dużo miejsca dla swoich czwronożnych przyjaciół. Moja Zojka byłaby zachwycona takim oczkiem. Napracowałaś się ale będzie pięknie z tą aleją, warto było. Ja tez z zapałem dorwałam się do łopaty ale mój kręgosłup nie ucieszył się zanadto z wiosny o czym nie omieszkał mi szybko dać znać
mrokasia 08:47, 27 mar 2022

Magara napisał(a)

Moja pierwsza myśl - no comments
Druga - jednak zazdroszczę

To ja się zatrzymałam na pierwszej myśli .
Ale przeczytałam mojemu eM a jemu oczy aż się zaświeciły .
SlonecznyOgrod 16:06, 27 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Darcia, dokładnie jest 3,15 ha. Ale ogrodzony jest teren o wielkości około 1 ha. Z przodu (od drogi gminnej) jest trochę łąki, szpaler wierzb, brzóz, dalej jest ogrodzona część, a za nią znów kawałek łąki (z samosiejkami głównie leszczyny) i na końcu kawałek lasku (liściastego).

Dużo , no i fajnie przecież nie wszystko trzeba obrabiać tak jak ogród, łąka naturalna, lasek bardzo fajna rzecz, żeby mieć na własność
Dałaś mi opis do tego co już zauważyłam, właśnie przed wjazdem teren z wierzbami i za ogrodem patrząc w kierunku altanki łąka i dalej drzewa, nie wiedziałam, że to wszystko Twoje.
Agatorek 16:25, 27 mar 2022

Basiu, u mnie tez by się przydało podlewanie, ale zajęłam się czymś innym . Może jutro mi się uda.

Haniu, dziękuję. Tez mi się podoba ten szpaler w tym miejscu

Daga .

Kasiu, dziękuję. Jeszcze myślę te klony czymś obsadzić, ale to jeszcze zobaczę

Hej Agu jeszcze dużo pracy przede mną, ale już prawie widzę, jak to ma wyglądać. Nie obejdzie się bez poprawek, ale na parę spraw nie mieliśmy wpływu np. kopanie rowu z powodu wody stojącej na rabatach. Ale damy radę. Chyba .

Mrokasiu, czasami i ja wolałabym mieć dużo mniejszą działkę. Ale tylko czasami .

Darcia, teren jest duży, ale całego nie chcieliśmy grodzić. Np ze względu na sarny i inne zwierzęta, które mieszkają w tym lasku. Lasek nie jest duży, my mamy tylko część, pozostałe części należą do sąsiadów. I też, tak jak my, nie grodzą swoich części.
Agatorek 16:31, 27 mar 2022

Mam i ja

Kiedyś wspomniałam mamie, żeby popatrzyła na ciemierniki, jak będzie w Obi. No i była ostatnio i mi kupiła.
Doniczka 1,4 litra, dużo kwiatków, cena w sklepie 15,99 zł (w internecie na stronie sklepu są powyżej 20 zł) i dodatkowo zniżka -20% do końca marca. Czyli niecałe 13 zł za doniczkę.
Odmiana Niger.

Posadzone niedaleko altanki

Agatorek 16:33, 27 mar 2022

Bardzo ładnie widać je z daleka

Agatorek 16:35, 27 mar 2022

A tu zaznaczyłam siewki bordowych ciemierników od Sylwii
Jeszcze raz bardzo dziękuję.

Agatorek 16:37, 27 mar 2022

Ps. Kamienie posprzątam przed położeniem kory . Będzie w tygodniu.
Wiolka5_7 17:02, 27 mar 2022

Ciemierniki śliczne za świetną cenę