Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 21:22, 16 paź 2022

Derenie

Jeszcze różyczki przed domem

Tawuła (po lewej), na drugim tle żółty dyptam

Agatorek 21:25, 16 paź 2022

Glediczja

Judaszowiec merlot (świeżak, już trochę liści zgubił), ale widać, że ładnie się przebarwia

I gwiazdor, judaszowiec kanadyjski (nie znam odmiany) ❤️❤️❤️

Kordina 21:39, 16 paź 2022

Agatorek napisał(a)
...
Masz rację co do krokusików. Nigdy dość , pewnie będę dosadzać wiosną, tam gdzie będą „luki”.

Kasiu, no niestety .
Ale nie miałabym siły i czasu sadzić tysiące mini cebulek. Może na pustej rabacie tak (odkryłabym trochę ziemi, poukladala/porozrzucała cebulki), ale tu robiłam pojedyncze dziurki na cebulki.

Może dla kogoś będzie do wykorzystania taki pomysł na cebulki w hurtowej ilości, siedzisz sobie w domu i układasz cebulki w wytłoczkach a potem rozgarniasz łopatą ziemię, wkładasz wytłoczki z cebulami i zasypujesz (a wytłoczki można przycinać na określony kształt i wielkość), oczywiście niezastąpiony Pinterest:

https://pl.pinterest.com/pin/264938390586500688/

Rojodziejowa 21:45, 16 paź 2022

Justynka z wymarzonego sadzi w wytłoczkach Ja to tulipany wtykam pomiędzy byliny i nie mam tyle miejsca, żeby nawet fragmentem wytłoczki je sadzić. Taki ścisk Ale patent fajny. W sumie takie geometrycznie nasadzone wyglądają ciekawie.
Basieksp 22:09, 16 paź 2022

Judaszowiec kanadyjski piękny, widaćgo z daleka tak świeci ale klony też gwiazdorzą tulipany też fajnie wyglądają ale ja tak nie wcisnę u siebie
ElzbietaFranka 22:22, 16 paź 2022

Agnieszko bardzo dziękuję. Jutro wszystko sprawdzę. Dzisiaj już jestem zmęczona praca w ogrodzie. Chciałam zrobić jak najwięcej bo chłody nadchodzą.

Ładny jest zaraz go sobie zanotuje. Nie jest wysoki i to duży plus.
Agatorek 22:29, 16 paź 2022

Bozenko, świetny ten patent! Kwadraty byłyby za bardzo regularne, ale może zdążę się jeszcze pobawić w jakieś inne kształty

Asia, zawsze możesz tak zrobić z tulipanami na trawniku

Basiu, to mój ulubieniec w ogrodzie (jeden z wielu )

Ela, nie ma za co ja dziś odpuściłam sobie wysiłek fizyczny
Monia81 07:29, 17 paź 2022

Uwielbiam taką przebarwiającą się jesień Aga fotki z wyjazdu obejrzałam z wielką przyjemnością, piękne miejsca odwiedzasz ja ten sezon jakiś leniwy mam, nie umiem się pozbierać, teraz się zastanawiam kiedy wsadzę tulipany bo notorycznie czasu brak... buziaczki
Wiaan 07:44, 17 paź 2022

Agnieszka masz niesamowitą kolekcję drzew. Liczyłaś ile ich masz? Ten sezon już pokazał Twój zamysł ogrodu i ogromną pracę. Ja nie mogę wyjść z podziwu dla Ciebie za każdym razem jak cokolwiek robię w swoim małym ogródku
Jestem fanką rzeki różanej, coś niesamowitego. Dawno nie było fotek z oddali, teraz w kolorach jesieni proszę wrzuć Właśnie podgląd na całość pokazuje super pomysł i układ ogrodu
Roocika 08:00, 17 paź 2022

No i pięknie, własna kolekcja i ZPJ

Judaszowiec niesamowite przybrał barwy!