Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Judith 20:27, 27 paź 2024

Alicjo, piękna jesień nieco wynagradza to koszmarne lato .
Takie mam osobiste refleksje, że to co w środku lata było koszmarem (żółknące i zasychające rośliny) w magiczny sposób jesienią stało się piękne .
No ale przecież latem mamy od ogrodu inne oczekiwania niż jesienią, prawda? .
Przeżycia ze stawem miałaś okropne, życzę Ci dużo wody wynagradzającej pracę i trudy lata .
Juzia 20:27, 27 paź 2024

Trochę leśno, trochę parkowo... naturalnie...czyli tak jak lubię najbardziej
Remont stawu udany! Teraz na ładnych kilka lat spokój
Życzę deszczu... coby rybki nie zamarzły
Magara 22:14, 27 paź 2024

Alicja, fajnie, że się odezwałaś do nas
Sezon się kończy, oby w zimie staw się napełnił, a w przyszłym roku wszelkie problemy Was omijały
Alija 09:35, 28 paź 2024

Anda napisał(a)

Życzę deszczu w takim razie Dobrze że macie to wreszcie za sobą.

Ewo! Dziękuję, mam nadzieję, że w końcu popada solidniej i napełni staw, żeby ryby mogły przetrwać zimę.
O tak, mamy to za sobą, urobieni po pachy, ale zadowoleni, bo ta robota była nieunikniona.
Alija 09:40, 28 paź 2024

Joku napisał(a)
Staw wygląda już całkiem, całkiem, po ogrodzie suszy nie widać. Rybom udało się przeżyć?

Jolu! Ogród jakoś przetrwał suche lato, teraz już jest dobrze. Prace nad stawem prawie zakończone, jeszcze trochę zostało do zrobienia, ale już na brzegu, czego nie zdążymy to skończymy już na wiosnę. Sporo ryb niestety nie przeżyło, ale pozostałe (około połowa) już przenieśliśmy z basenu do stawu.
Basieksp 09:44, 28 paź 2024

Masz fajnie wzmocnione te brzegi, takie stopnie. Możesz je czymś obsadzić, na tym wyższym stopniu, może tarczownica, ona chyba lubi wodę, irysy te żółte, kosaćce syberyjskie? Aż, by się chciało tam podziałać A wody napada, teraz napewno nie będzie tak sucho, raczej deszczowa pora. A i u góry może hosty, języczki, nie wiem co jeszcze ale jest dużo takich roślin, gdybyś coś potrzebowała, jakieś rośliny, szukała to daj znać, może akurat coś się znajdzie Mam granatowe i białe kosaćce syberyjskie, te wysokie, one chyba lubią podmokły teren? jakbyś coś chciała
Urszulla 18:02, 28 paź 2024

Alija napisał(a)

Alicjo, oglądam Twoje zdjęcia i widzę ile pracy to kosztowało. Na ile lat to starczy? Nie znam się na budowie stawu, dlatego pytam, czy te drewniane umocnienia nie za słabe czy krótkotrwałe. We wszystkich oglądanych do tej pory stawach umocnienia birzegowe widziałam z kamieni.
Jesień cudna ładne kadry uchwyciłaś i te róże
Alija 18:58, 28 paź 2024

Judith napisał(a)
Alicjo, piękna jesień nieco wynagradza to koszmarne lato .
Takie mam osobiste refleksje, że to co w środku lata było koszmarem (żółknące i zasychające rośliny) w magiczny sposób jesienią stało się piękne .
No ale przecież latem mamy od ogrodu inne oczekiwania niż jesienią, prawda? .
Przeżycia ze stawem miałaś okropne, życzę Ci dużo wody wynagradzającej pracę i trudy lata .

Judith! Masz rację, lato było koszmarne, jesień za to jest w tym roku przepiękna,
słoneczna i kolorowa. Przynajmniej tyle.
Dzięki za dobre słowo, mam nadzieję, że do zimy staw będzie pełen wody.
Alija 19:04, 28 paź 2024

Juzia napisał(a)
Trochę leśno, trochę parkowo... naturalnie...czyli tak jak lubię najbardziej
Remont stawu udany! Teraz na ładnych kilka lat spokój
Życzę deszczu... coby rybki nie zamarzły

Juzia! Miło mi, że ci się podoba, dzięki za dobre słowo. Jestem bardzo zadowolona, że w końcu zmierzyliśmy się
z tym zadaniem, planowaliśmy to już od pewnego czasu i ciągle odkładaliśmy na przyszły rok.
W końcu mamy to z głowy.
Teraz jeszcze czekam na wodę, żeby na zimę staw był pełny.
Alija 19:07, 28 paź 2024

Magara napisał(a)
Alicja, fajnie, że się odezwałaś do nas
Sezon się kończy, oby w zimie staw się napełnił, a w przyszłym roku wszelkie problemy Was omijały

Magarku! Wiele razy miałam zabrać się za pisanie, ale nie mogłam się zmusić, miałam jakiś dołek ogrodowy.
Teraz już mi przeszło.
Bardzo dziękuję za miłe życzenia.