Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Gosialuk 19:15, 28 paź 2024

Widzę, że wiosną będziesz miała zajęcie. Już jestem ciekawa jak zaaranżujesz brzegi. Jakbyś coś chciała ode mnie to pisz śmiało.
Alija 19:21, 28 paź 2024

Basieksp napisał(a)
Masz fajnie wzmocnione te brzegi, takie stopnie. Możesz je czymś obsadzić, na tym wyższym stopniu, może tarczownica, ona chyba lubi wodę, irysy te żółte, kosaćce syberyjskie? Aż, by się chciało tam podziałać A wody napada, teraz napewno nie będzie tak sucho, raczej deszczowa pora. A i u góry może hosty, języczki, nie wiem co jeszcze ale jest dużo takich roślin, gdybyś coś potrzebowała, jakieś rośliny, szukała to daj znać, może akurat coś się znajdzie Mam granatowe i białe kosaćce syberyjskie, te wysokie, one chyba lubią podmokły teren? jakbyś coś chciała

Basiu! Bardzo dziękuję. W końcu zrobiliśmy to, co było planowane już od dłuższego czasu i wciąż termin realizacji przesuwał się na kolejny rok. Co do obsadzania brzegów, to ty wiesz co mi w duszy gra . Kosaćców już część posadziłam, tarczownica też już jest, hosty będę sadzić może na wiosnę (mam nadmiary w warzywniku ) Bardzo, bardzo dziękuję za propozycję, ale wystarczy to co mam, u mnie wszędzie gęsto i akurat będzie trochę miejsca do sadzenia.
Basieksp 19:38, 28 paź 2024

Alija napisał(a)

Basiu! Bardzo dziękuję. W końcu zrobiliśmy to, co było planowane już od dłuższego czasu i wciąż termin realizacji przesuwał się na kolejny rok. Co do obsadzania brzegów, to ty wiesz co mi w duszy gra . Kosaćców już część posadziłam, tarczownica też już jest, hosty będę sadzić może na wiosnę (mam nadmiary w warzywniku ) Bardzo, bardzo dziękuję za propozycję, ale wystarczy to co mam, u mnie wszędzie gęsto i akurat będzie trochę miejsca do sadzenia.

Już to widzę jak będzie pięknie i buzia mi się uśmiecha, tak pozytywnie Będzie ładnie, no i jaka radość z sadzenia, planowania, kombinowania chyba każdy tu na Ogrodowisku to lubi
Alija 18:50, 29 paź 2024

Urszulla napisał(a)

Alicjo, oglądam Twoje zdjęcia i widzę ile pracy to kosztowało. Na ile lat to starczy? Nie znam się na budowie stawu, dlatego pytam, czy te drewniane umocnienia nie za słabe czy krótkotrwałe. We wszystkich oglądanych do tej pory stawach umocnienia birzegowe widziałam z kamieni.
Jesień cudna ładne kadry uchwyciłaś i te róże

Urszulko! Rzeczywiście napracowaliśmy się przy tym stawie straszliwie, ale w końcu mamy to z głowy. Można powiedzieć, że sytuacja nas zmusiła. Te szerokie deski są grube i solidne, myślę, że wytrzymają, w wodzie drewno dobrze się trzyma. Chodziło też o czas, a to było w miarę szybkie rozwiązanie.
Dzięki za miłe słowa, a te ostatnie jesienne róże bardzo lubię.
Alija 18:58, 29 paź 2024

Gosialuk napisał(a)
Widzę, że wiosną będziesz miała zajęcie. Już jestem ciekawa jak zaaranżujesz brzegi. Jakbyś coś chciała ode mnie to pisz śmiało.

Gosia! Już posadziłam kilka kosaćców, tarczownicę i rodgersję. Funkie posadzę już na wiosnę. Na brzegu na końcu stawu myślę czy nie posadzić różaneczników i azalii (przesadzić od taty). Zima będzie na przemyślenia.
Gosia, bardzo, bardzo dziękuję, ale mam nadmiary, sama wiesz, że u mnie gęsto.
anabuko1 21:07, 29 paź 2024

Alija napisał(a)

Pięknie, jesiennie, kolorowo, aż pachnie ta jesień.
Widziałam też , jak dużo działąśz. Fajnie tak uporządkować rózne strefy ogrodowe.
Na wiosnę będzie piękniej
Alija 21:07, 29 paź 2024

Basieksp napisał(a)

Już to widzę jak będzie pięknie i buzia mi się uśmiecha, tak pozytywnie Będzie ładnie, no i jaka radość z sadzenia, planowania, kombinowania chyba każdy tu na Ogrodowisku to lubi

Basiu! Dziękuję za miłe słowa, niedługo koniec sezonu ogrodowego, więc będziemy mieć dużo czasu na przemyślenia, planowanie, a na wiosnę do roboty.
Alija 21:12, 29 paź 2024

anabuko1 napisał(a)

Pięknie, jesiennie, kolorowo, aż pachnie ta jesień.
Widziałam też , jak dużo działąśz. Fajnie tak uporządkować rózne strefy ogrodowe.
Na wiosnę będzie piękniej

Aniu! Dziękuję, w tym roku jesień wyjątkowo piękna, słoneczna.
Ten sezon mieliśmy bardzo pracowity, najwięcej czasu zajął nam oczywiście staw, straszna robota , ale mamy to na szczęście za sobą. Trochę też przesadzałam, przerabiałam rabaty, chciałam uporządkować niektóre miejsca.
Magara 22:42, 29 paź 2024

Alicja, ja na Twoje krokusy już czekam
Chyba gdzieś mi z tyłu głowy siedziały bo nakupiłam jak głupia i teraz dumam gdzie posadzić
Kordina 23:24, 29 paź 2024

A wciskaj pani gdzie bądź, nawet w trawnik