Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Narsilia 21:56, 05 wrz 2025

Lidka dzieje się u ciebie , przede wszystkim psinka opanowała wasze serducha i czas ja dziś się dzielnie obroniłam przed kupnem cebul w Lidlu , ale przed wrzosami się nie mogę powstrzymać w tym roku
LIDKA 22:08, 05 wrz 2025

Margo2 napisał(a)
Może w przedszkolu nabierze zaufania do innych psów.
A jak wizyta Kromki?
Była u Was?
Franio ma taką mordkę jaką lubię bardzo u psiaków. Przecudny psiun.
Od razu wioęcej życia w domu.
Ja też mam progresy, bo też często musiałam chodzić po innych pokojach i czytać u innych dokumenty, albo coś na innych komputerach.
Zapominałam okularów od siebie z pokoju i musiałam się wracać. Wkurzyłam się i założyłam progresy. Super sprawa.
Jak patrzę Na Twój ogród to właśnie widzę taki poukładany, piękny ogród. Zupełnie inny niż mój. Coraz bardziej lubię takie ogrody.
Wszystko jest takie bujne.
Zastanawiasz się co z żurawkami? Może dosadź do donic z anabelkami?
A werbeny nie będziesz miała aż tyle, jeśli wytniesz jesienią wszystko i zostawisz tylko 3,4 rosliny w różnych miejscach, a resztę zostawisz na nasiona na wszelki wypadek.

Gosia to po kolei:
Kromka jeszcze nie dotarła młodzi pracują i układają sobie życie w Poznaniu. Zaraz też zaczną rok akademicki. Syn 5 rok a synowa 4.
Młodzi przysłali filmik jak się bawi z psem znajomych.
Zobaczymy jak będzie z Franiem. W następnym tyg Franio ma poznać Kromkę.

Na progresy się zdecyduję raczej prędzej niż później. Niedowidzenie utrudnia życie. Coraz bardziej.

Żurawki posadzę z hydrożelem na Dereniowej. Będą mi wysokością tam pasować. Chce same niskie bylinki. Te rabatę widzę z podjazdu i każdy nasz gość. To już jej chyba 4 wersja będzie bo ciągle jestem niezadowolona.
A werbenki wytnę żeby życie sobie ułatwić.

Mój ogród niby uporządkowany ale jeszcze nie mam takich rabat jak chce. pracuje nad tym żeby mi się podobały.
LIDKA 22:09, 05 wrz 2025

Narsilia napisał(a)
Lidka dzieje się u ciebie , przede wszystkim psinka opanowała wasze serducha i czas ja dziś się dzielnie obroniłam przed kupnem cebul w Lidlu , ale przed wrzosami się nie mogę powstrzymać w tym roku

Widziałam takie 6 paki i się oparłam. Może jutro kupię jeden bo chce w niedzielę podziałać to posadzę. Dotąd nie miałam wrzosów.
Kordina 23:13, 05 wrz 2025

LIDKA napisał(a)

Widziałam takie 6 paki i się oparłam.

Byłaś bardzo dzielna
LIDKA napisał(a)

Może jutro kupię jeden bo chce w niedzielę podziałać to posadzę. Dotąd nie miałam wrzosów.

A jednak nie

LIDKA 08:26, 06 wrz 2025

Kordina napisał(a)

Byłaś bardzo dzielna

A jednak nie

A co tam....prześladuje mnie myśl ostatnio że śmierć i tak przyjdzie to co będę sobie czegoś żałować albo na coś czekać. Dotyczy to też ogrodu a może PRZEDE WSZYSTKIM ogrodu.
Patrycja_KG_Lu 11:25, 06 wrz 2025

Ach ta silna wola...te opakowania tak kuszą. Człowiek by specjalnie nie zajechał do ogrodniczego, a tak prześladują nas co zakupy spożywcze. Jak tam Twoje listy prac na ten weekend? Planujesz jakieś większe działania?
Ulina 16:03, 06 wrz 2025

LIDKA napisał(a)

A werbenki wytnę żeby życie sobie ułatwić.

Uśmiecham się do tego zdania

U mnie werbena ma niesamowity system korzeniowy. Gdy usuwam w marcu po roztopach bo łatwiej wyrwać i co roku obiecuję sobie że ją zlikwiduję lub bardzo ją ograniczę. A co roku w maju, czerwcu jak wschodzą siewki zostawiam ....tych kilka przecież może zostać
W zeszłym roku wyrwałam pełną taczkę, w tym roku chyba że 3 będą
Basieksp 21:10, 06 wrz 2025

LIDKA napisał(a)

Widziałam takie 6 paki i się oparłam. Może jutro kupię jeden bo chce w niedzielę podziałać to posadzę. Dotąd nie miałam wrzosów.

Kupuj, kupuj, a co tam Ja sobie kupiłam na małe wrzosowisko
nicol21 22:30, 06 wrz 2025

LIDKA napisał(a)

A co tam....prześladuje mnie myśl ostatnio że śmierć i tak przyjdzie to co będę sobie czegoś żałować albo na coś czekać. Dotyczy to też ogrodu a może PRZEDE WSZYSTKIM ogrodu.

Mam ogromnąnadzieję, żę to nie jest temat dla mnie na już, ale też podobnie podchodzę, nie ma co odkładać na jutro ani radości ani przyjemnośći!

nie ma co robićsobie wyrzutów sumienia. jeśli 40 paczek cebulowych przysparza radość to trzeba je kupić i już!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
LIDKA 22:08, 08 wrz 2025

Kusieciele forumowi mnie skusili i kupiłam zawilce.