Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Patrycja_KG_Lu 07:26, 03 wrz 2025

Może lokalizator do etui w formie bryloczka? Albo brzęczyk bez GPS? Są takie do kluczy to i do etui można włożyć/przyczepić. Czasami w Act..n są po kilka/kilkanaście złotych.
Miskantowo 08:56, 03 wrz 2025

Ja nie posiadam progresów bo mam jakieś dziwaczne te oczy.
Pomimo gigantycznej wady wzroku…daję radę czytać i pisać w zwykłych okularach.
Mam tez takie do czytania ale zakładam je tylko kiedy zasiadam do jakiejś pracy w rodzaju robotka na drutach przez parę godzin.
Progresów nie ma i nie będzie bo nie wiem nawet czy przy mojej wadzie wzroku by mi je wykonali.
O koszcie nie wspominajac.
Judith 09:26, 03 wrz 2025

Jeśli zgubiłaś wraz z etui i takie zaginięcia (z etui) Ci się zdarzają, to przekazuję mój sposób postępowania: będąc poza domem nigdy, ale to nigdy nie odkładam etui z okularami gdziekolwiek, zawsze od razu wkładam je do torebki.
Samych okularów także nigdzie nie kładę (tylko na biurku), zawsze mam je za dekoltem lub na głowie. Innym rozwiązaniem jest łańcuszek/smyczka, o którym pisze Kordina.
Nigdy nie zgubiłam okularów .
nicol21 21:27, 03 wrz 2025

LIDKA napisał(a)

Nie wiem czemu się nie udało z gaurą. To musi być wiosną , i słoik przezroczysty.
To tegoroczne ukorzenione gaury.
4 różowe i 6 białych. Te białe z moich a różowe ukradłam dosłownie 4 gałązki. Stały na oknie w pracy i też się ukorzeniły.

Piękne i dorodne te gaury masz. Ja ukorzeniałam koncem lipca. Może faktycznie juz za późno na to było?!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
LIDKA 06:43, 04 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Z wysokich różowych może być jeszcze np krwawnica, krwiściąg, jakieś rdesty?

A z różowych nie za bardzo wysokich np. Gipsówka

Krwawnica ma chyba za sucho u mnie. Słabiutko rośnie. Obyczaje te pozostałe propozycje.
Aguś dzięki.
LIDKA 06:45, 04 wrz 2025

MartaCho napisał(a)
Piękna ta knautia!
My na kleszcze stosujemy to samo co Agnieszka- u nas też jest skuteczne, też polecam.

Piesek dostaje na razie tabletkę która odrobacza i zabezpiecza na kleszcze. Potem zobaczymy co muszę obgadac co lepsze z weterynarką. Tu jest plaga kleszcze w koło. I jakoś się ich boję.
LIDKA 06:47, 04 wrz 2025

Judith napisał(a)
Świetna na knautia! I lubi sucho, i jest też czerwona, a ja szukałam właśnie takiej rośliny!

Lubisz Judith mocne kolory. Ja mniej ale ona faktycznie fajna i zwiewna jest. Mam sporo kwiatów z klasowymi kwiatostanami i ona by mi pasowała.
LIDKA 06:48, 04 wrz 2025

Ulina napisał(a)
Gaury też zdobyły moją sympatię ale czy na dłuższy czas się sprawdza to muszę potestować.

Franio słodziutki

Moje drugi sezon. Dają czadu i cieszą ale czy za rok tak będzie? Poczekamy i zobaczymy na pewno będzie więcej.
LIDKA 06:50, 04 wrz 2025

ewsyg napisał(a)
Lidzia, jakie cudne dziecię wam przybyło. Kocham psy i nie wyobrażam sobie bez nich domu. Rabata wygląda bardzo okazale. Różowe to może krwawnica ?

Dziecię cieszy niesamowicie. Zwłaszcza M choć tak długo się opierał. Nawet w nocy wstaje i idą na siku bo Franio jeszcze potrzebuje.
Krwawnice mam. Słaba jest i obstawiam że za sucho. Będzie przesadzona i dostanie hydrożelu. Protestuje ją.
LIDKA 06:51, 04 wrz 2025

mrokasia napisał(a)
Mam progresy i nie wyobrażam sobie bez nich życia.

A ja głupia pozałowałam kasy a teraz wydam dwa razy