Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

TAR 10:59, 23 sty 2026

No ja to nawet nie przegladam stron z roslinami. Jakos nie mam nastroju nadal na kupowanie. Chyba wystarcza mi w tym sezonie przeróbki, rozsadzanki bez potrzeby kupowania nowych roslin. Tym bardziej ze troche zadolowanych mam od jesieni. Głownie róż.

Na razie zamowilam oprocz truskawek forme na oczko przy tarasie. W tej chwili bardziej mnie absorbuja klopoty z piesiem Karolkiem.Mocno choruje a mamy tez szczeniaczka, ktoremu potrzebna jest jednak uwaga. Wiec czas wolny poswiecam na inne sprawy a nie ogrod i myslenie o nim.
Narsilia 19:39, 23 sty 2026

Zgadzam się Lidka dla mnie też ta zimną za długa i za zimna , u nas jest jeszcze śnieg może dobrze no trochę przykrywa grunt ale twardy jak skała bo zmarznięte wszystko , nawet nie miałabym możliwości nic przyciąć ani ogarnąć w ogrodzie , ja też narazie tylko oglądam strony z roślinami ale do zabawiania czegokolwiek daleka droga
Kordina 19:42, 23 sty 2026

O! Już nasionka zakupiłaś, ja na razie ogrodowo w gawrze
nicol21 22:07, 24 sty 2026

Ooo już nasionka kupujesz?! czyli czuć wiosnę i super!
Też się nie mogę doczekać.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
daszum 22:14, 24 sty 2026

LIDKA napisał(a)

Danusia ja kocham horty i mam koło 100. Powojników tylko 2 ale ze wędrowały po ogrodzie kilka razy to szału nie mam z nich.

Też lubię kupować co widzę. Już szalonych zakupów nie robię. To wielka przyjemność kupić w szkółce dorodne rośliny w ich sezonie kwitnienia.

Znajdę jeszcze miejsce na parę cacuszek.

U mnie hortki w ogrodzie wszędzie gdzie nie obrócisz wzroku.

Ja też kocham hortensje, ale moja kolekcja jest skromna, liczy około 30 szt.
ElzbietaFranka 13:16, 27 sty 2026

LIDKA napisał(a)

Tak malownicza. Tylko długa i ziiiiimna

Bo taka powinna być może nie długa, ale śnieżna i mroźna. Ziemią i Rośliny odpoczywaja.

U nas od miesiąca śnieg i mróz. Dopiero dzisiaj odpusciło. Tak dla dzieci. Górki oblegane. Zima ma plusy i minusy.

Też przegląd w internecie robię. Górki to wdzięczne krzaki zawsze można na nie liczyć. Też mam ich sporo. W tym roku chce jeszcze dokupić. Co najważniejsze nie ma specjalnie dużo roboty przy nich.
LIDKA 21:11, 27 sty 2026

ElzbietaFranka napisał(a)

Bo taka powinna być może nie długa, ale śnieżna i mroźna. Ziemią i Rośliny odpoczywaja.

U nas od miesiąca śnieg i mróz. Dopiero dzisiaj odpusciło. Tak dla dzieci. Górki oblegane. Zima ma plusy i minusy.

Też przegląd w internecie robię. Górki to wdzięczne krzaki zawsze można na nie liczyć. Też mam ich sporo. W tym roku chce jeszcze dokupić. Co najważniejsze nie ma specjalnie dużo roboty przy nich.

Ela zima to zdecydowanie moja NIE ulubiona pora roku,

A dziś lekko popadał śnieg. Temperatura w okolicy zero.
Nie lubię tego błocka pośniegowego. Rano jeszcze przed roztopami widoki były cudne.
Pobielony świat.

LIDKA 21:16, 27 sty 2026

TAR napisał(a)
No ja to nawet nie przegladam stron z roslinami. Jakos nie mam nastroju nadal na kupowanie. Chyba wystarcza mi w tym sezonie przeróbki, rozsadzanki bez potrzeby kupowania nowych roslin. Tym bardziej ze troche zadolowanych mam od jesieni. Głownie róż.

Na razie zamowilam oprocz truskawek forme na oczko przy tarasie. W tej chwili bardziej mnie absorbuja klopoty z piesiem Karolkiem.Mocno choruje a mamy tez szczeniaczka, ktoremu potrzebna jest jednak uwaga. Wiec czas wolny poswiecam na inne sprawy a nie ogrod i myslenie o nim.

Tarciu Zdrowia dla Karolka. Czy on chory z racji wieku?
Czas na ogród jeszcze przyjdzie.
Ja siedzę i oglądam ogrodowe
youtuberki. Szok mam ile osób za nimi stoi. Makijażystka, fryzjerka operator, montażysta, manager socialmediów itd.
Wiadomo że nie każda ma taką dużą ekipę. Kręcą te filmiki i poradniki. Kiedy one mają czas sadzić i kopać to ja nie wiem.
Tak z zimowych nudów rozkminiam temat
LIDKA 21:19, 27 sty 2026

Narsilia napisał(a)
Zgadzam się Lidka dla mnie też ta zimną za długa i za zimna , u nas jest jeszcze śnieg może dobrze no trochę przykrywa grunt ale twardy jak skała bo zmarznięte wszystko , nawet nie miałabym możliwości nic przyciąć ani ogarnąć w ogrodzie , ja też narazie tylko oglądam strony z roślinami ale do zabawiania czegokolwiek daleka droga

Klaudia zgadzam się że zima za długa jest.

Moja pierwsza robota to będzie podlanie rodków jak odpuści mróz, potem cebulki bo mi w garażu kiełkują potem cięcie koreański a potem już cięcie i sprzątanie po kolei rabat.
Póki co wieczorami oglądam ogrodowe youtuberki. I róże ...to nie wiem jak się zakończy
LIDKA 21:20, 27 sty 2026

Kordina napisał(a)
O! Już nasionka zakupiłaś, ja na razie ogrodowo w gawrze

Nasionka są i to jedyny zakup zimowy jak dotąd. ciemiernikom w biedrze się oparłam, z neta też jeszcze nic nie zamówiłam...chyba jakoś dojrzewam/ mądrzeje ogrodowo...