Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

hankaandrus_44 21:22, 28 sty 2026

Myślałam, że już w lutym wybiorę się po nasiona, ale niestety jest zamróz, i raczej wychylać się nie będę. Nasiona pomidorowe gdzieś zgubiłam, nie mam teraz pola do popisu. Mus czekać na słuszniejszą odwilż.

Zdrowiem p[o japońsku, czyli jako-tako. No to i narzekać nie będę.
Tobie życzę zdrowotności, czekam, kiedy i u Was śnieg zacznie tajać na koniec tej zimy.
TAR 21:34, 28 sty 2026

Mnie co roku zima sie dluzy. Ciezko przechodze bez wzgledu czy ze sniegiem czy bez. Chodzi o ciemne i krotkie dni, smrod smogu na zewnatrz i ogolna brzydote wokol. Do tego brak slonca, cieple ciuchy i brak swobody. Nie lubie, jestem wiosennym dzieckiem
GingerO 21:45, 28 sty 2026

LIDKA napisał(a)

Leniwa niedziela -to oglądam już dawno i na bieżąco.
Na bieząco też śledze bloga Z ogrodem na Ty.
A teraz z doskoku i odcinki nie pokoleji:
Ogrodowe skarby
Ogród Gosi
Ogrodowe sprawy
Róże ogrodowe pl- to facet kopalnia wiedzy o różach.
Ogród Gosi
Gdy zakwitnie w ogrodzie - super jest.
Klaudia Ludziejewska
Ogród u Babci
Dom w Rukoli - młodziki kupili dom i robią ogród. Trochę na skróty i z błędami ale miło popatrzeć że młodym się chce i próbują oraz nie zrażają się porażkami.
I lubię bardzo Różany zakątek.

Bardzo lubię miłą Olę z @ForelaPlante. Ale najbardziej, najbardziej na świecie uwielbiam panią Alicję Wójcik na kanale Centrum Ogrodnicze 32. Ma jeszcze stary kanał W zaczarowanym ogrodzie Alicji. Pani Alicja jest projektantem ogrodów, ale dzieli się swoją przeogromna wiedzą na temat roślin, są tam filmiki dotyczące poszczególnych roślin. Wiedzę ma taką niesamowitą i zaraza swoim podejściem do malowania ogrodów oraz miłością do owadów, psów i zwierząt. Nigdzie tyle nie dowiedziałam się o różnych gatunkach co u niej.
daszum 22:16, 30 sty 2026

LIDKA napisał(a)

Leniwa niedziela -to oglądam już dawno i na bieżąco.
Na bieząco też śledze bloga Z ogrodem na Ty.
A teraz z doskoku i odcinki nie pokoleji:
Ogrodowe skarby
Ogród Gosi
Ogrodowe sprawy
Róże ogrodowe pl- to facet kopalnia wiedzy o różach.
Ogród Gosi
Gdy zakwitnie w ogrodzie - super jest.
Klaudia Ludziejewska
Ogród u Babci
Dom w Rukoli - młodziki kupili dom i robią ogród. Trochę na skróty i z błędami ale miło popatrzeć że młodym się chce i próbują oraz nie zrażają się porażkami.
I lubię bardzo Różany zakątek.

Oglądam to samo i jeszcze amerykański ogród dwóch panów z automatycznym translatorem, bo nie znam angielskiego (w tym ogrodzie rośnie 200 hortensji).
Z Leniwej niedzieli zrezygnowałam.
Aha, jeszcze Wow garden Huberta Lamańskiego.
daszum 22:20, 30 sty 2026

GingerO napisał(a)

Bardzo lubię miłą Olę z @ForelaPlante. Ale najbardziej, najbardziej na świecie uwielbiam panią Alicję Wójcik na kanale Centrum Ogrodnicze 32. Ma jeszcze stary kanał W zaczarowanym ogrodzie Alicji. Pani Alicja jest projektantem ogrodów, ale dzieli się swoją przeogromna wiedzą na temat roślin, są tam filmiki dotyczące poszczególnych roślin. Wiedzę ma taką niesamowitą i zaraza swoim podejściem do malowania ogrodów oraz miłością do owadów, psów i zwierząt. Nigdzie tyle nie dowiedziałam się o różnych gatunkach co u niej.

Panią Alicję lubię słuchać, niekoniecznie oglądać.
Często pod relacjami z ogrodów są komentarze, że pokazują za dużo p.Alicji, a za mało ogrodu.
LIDKA 08:40, 31 sty 2026

Oooo widzę że nie tylko ja lubię ogrodowe kanały. Widać że niektóre ogrodniczki żyja z tych kanałów i ogrodów a nie tylko hobby jak my.

Danusia jak się zwą ci Amerykanie to obejrzę ich hortensje?

Huberta też znam.
hankaandrus_44 19:12, 31 sty 2026

Kiedyś na ogrodowe kanały często wpadałam. Teraz jakoś mnie już nie nęcą. Może latem mnie najdzie, bo tej zimy jestem jak myszka - zakopać się pod kołdrę i kimać. I czekać na powiew wiosny. 'U siebie już zaczęłam przebiśniegowe fotki wyciągać na światło dzienne. Zawsze to jest jakiś impuls do działania.

Lidko, życzę szybkiej wiosny, chociaż, jak dotąd, niewiele jej widać. Pozdrawiam wieczorową porą.
Kordina 21:37, 31 sty 2026

"Zielone Pogotowie" z niezapomnianym Panem Tatą
daszum 22:22, 31 sty 2026

LIDKA napisał(a)
Oooo widzę że nie tylko ja lubię ogrodowe kanały. Widać że niektóre ogrodniczki żyja z tych kanałów i ogrodów a nie tylko hobby jak my.

Danusia jak się zwą ci Amerykanie to obejrzę ich hortensje?

Huberta też znam.

Pytasz, masz: Grow For Me Gardening
Bardzo żałuję, że nie znam angielskiego, bo ten ogród podoba mi się bardzo.
Hortensje u nich to po prostu szok

Oglądałam dzisiaj moje róże, Stadt Rom wyglądają słabiutko
Gosialuk 14:01, 01 lut 2026

To ja zimą jakoś mało oglądam. W zasadzie to w niedzielne poranki jest czas na Maję, Kasię Bellingham.
Teraz mam czas na inne zajęcia. Ale dni już dłuższe, słonka więcej to z niecierpliwością czekam kiedy stopnieje to białe i będzie można coś podłubać w ziemi. Nawet na wysiewy jeszcze za wcześnie. Kiedyś to oglądałam szkółki z bylinami i wybierałam roślinki, teraz nie zaglądam, żeby mnie nie kusiło. Wiosną stacjonarnie sobie coś kupię.