Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

hankaandrus_44 21:22, 28 sty 2026

Myślałam, że już w lutym wybiorę się po nasiona, ale niestety jest zamróz, i raczej wychylać się nie będę. Nasiona pomidorowe gdzieś zgubiłam, nie mam teraz pola do popisu. Mus czekać na słuszniejszą odwilż.

Zdrowiem p[o japońsku, czyli jako-tako. No to i narzekać nie będę.
Tobie życzę zdrowotności, czekam, kiedy i u Was śnieg zacznie tajać na koniec tej zimy.
TAR 21:34, 28 sty 2026

Mnie co roku zima sie dluzy. Ciezko przechodze bez wzgledu czy ze sniegiem czy bez. Chodzi o ciemne i krotkie dni, smrod smogu na zewnatrz i ogolna brzydote wokol. Do tego brak slonca, cieple ciuchy i brak swobody. Nie lubie, jestem wiosennym dzieckiem
GingerO 21:45, 28 sty 2026

LIDKA napisał(a)

Leniwa niedziela -to oglądam już dawno i na bieżąco.
Na bieząco też śledze bloga Z ogrodem na Ty.
A teraz z doskoku i odcinki nie pokoleji:
Ogrodowe skarby
Ogród Gosi
Ogrodowe sprawy
Róże ogrodowe pl- to facet kopalnia wiedzy o różach.
Ogród Gosi
Gdy zakwitnie w ogrodzie - super jest.
Klaudia Ludziejewska
Ogród u Babci
Dom w Rukoli - młodziki kupili dom i robią ogród. Trochę na skróty i z błędami ale miło popatrzeć że młodym się chce i próbują oraz nie zrażają się porażkami.
I lubię bardzo Różany zakątek.

Bardzo lubię miłą Olę z @ForelaPlante. Ale najbardziej, najbardziej na świecie uwielbiam panią Alicję Wójcik na kanale Centrum Ogrodnicze 32. Ma jeszcze stary kanał W zaczarowanym ogrodzie Alicji. Pani Alicja jest projektantem ogrodów, ale dzieli się swoją przeogromna wiedzą na temat roślin, są tam filmiki dotyczące poszczególnych roślin. Wiedzę ma taką niesamowitą i zaraza swoim podejściem do malowania ogrodów oraz miłością do owadów, psów i zwierząt. Nigdzie tyle nie dowiedziałam się o różnych gatunkach co u niej.