Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 21:21, 27 sty 2026

nicol21 napisał(a)
Ooo już nasionka kupujesz?! czyli czuć wiosnę i super!
Też się nie mogę doczekać.

To czekamy razem. Ja w ciekawości Twoich dalszych działań Ewelinka.
TAR 21:45, 27 sty 2026

Nie Lidziu, Karolcio to mlody piesek, ma 3 lata. Dlatego dosc ciezko to znosze. Na razie jest ok. poki leki dzialaja, boje sie myslec co bedzie po ich odstawieniu.

Patrzac po zdjeciach to prawie sniegu nie macie, u nas wielkie zaspy. Na czesc ogrodu nie da sie wejsc, mam porobione tylko sciezki do karmnikow i dla pieskow. choc one za bardzo nie lubia w to zimno wychodzic. Zreszta ja tez nie. Teraz znowu sypie, po wczorajszej gololedzi. Dosc mam tez zimy na serio. I czuje, ze mnie przeziebienie bierze.
Narsilia 21:56, 27 sty 2026

Oo które youtuberki ogrodowe oglądasz podrzuc kilka które polecasz?
LIDKA 23:02, 27 sty 2026

Narsilia napisał(a)
Oo które youtuberki ogrodowe oglądasz podrzuc kilka które polecasz?

Leniwa niedziela -to oglądam już dawno i na bieżąco.
Na bieząco też śledze bloga Z ogrodem na Ty.
A teraz z doskoku i odcinki nie pokoleji:
Ogrodowe skarby
Ogród Gosi
Ogrodowe sprawy
Róże ogrodowe pl- to facet kopalnia wiedzy o różach.
Ogród Gosi
Gdy zakwitnie w ogrodzie - super jest.
Klaudia Ludziejewska
Ogród u Babci
Dom w Rukoli - młodziki kupili dom i robią ogród. Trochę na skróty i z błędami ale miło popatrzeć że młodym się chce i próbują oraz nie zrażają się porażkami.
I lubię bardzo Różany zakątek.

LIDKA 23:05, 27 sty 2026

TAR napisał(a)
Nie Lidziu, Karolcio to mlody piesek, ma 3 lata. Dlatego dosc ciezko to znosze. Na razie jest ok. poki leki dzialaja, boje sie myslec co bedzie po ich odstawieniu.

Patrzac po zdjeciach to prawie sniegu nie macie, u nas wielkie zaspy. Na czesc ogrodu nie da sie wejsc, mam porobione tylko sciezki do karmnikow i dla pieskow. choc one za bardzo nie lubia w to zimno wychodzic. Zreszta ja tez nie. Teraz znowu sypie, po wczorajszej gololedzi. Dosc mam tez zimy na serio. I czuje, ze mnie przeziebienie bierze.

Taki młody Karol to szkoda że tak choruje. Może się wykuruje pod Twoją opieką.
Śnieg taki gruby był ale się stopił. Mam w prognozach jeszcze po -16 to mogłoby grubo popadać. Ogród miałby ochronę pod kołderką śniegu.
anabuko1 10:41, 28 sty 2026

Zima trwa w tym roku może i długo. Ale wszystko jest na swoim miejscu. Niech będzie jeszcze w lutym a w marcu piękna wiosna.
Monika83 13:59, 28 sty 2026

LIDKA napisał(a)

Pierwsze tegoroczne zakupy ogrodowe, postanowiłam że sadzonki pomodorów i pora zakupie.
Lidka a mnie to już przeszła faza kupowania roślin, poza cebulkami narcyzy i tulipanów bo cebulowe będę tradycyjnie kupować każdej jesieni A tej jesieni jak będę robiła nową rabatę to tylko i wyłącznie z wykorzystaniem roślin z własnego podziału. A warzyw nie uprawiam jakoś mnie to nie kręciło nigdy...
LIDKA 19:52, 28 sty 2026

Monika83 napisał(a)
Lidka a mnie to już przeszła faza kupowania roślin, poza cebulkami narcyzy i tulipanów bo cebulowe będę tradycyjnie kupować każdej jesieni A tej jesieni jak będę robiła nową rabatę to tylko i wyłącznie z wykorzystaniem roślin z własnego podziału. A warzyw nie uprawiam jakoś mnie to nie kręciło nigdy...

Moniki, Ja Mam tylko 2 skrzynki na zieleninę bo warzywa wymagają zachodu i czasu a ja pracuję do 18 plus dojazd.
Czasem czas na ogród też ograniczony.

Z kupowaniem też już przestałam szaleć choć myśle że na jakieś rarytasy jeszcze miejsce i chęć będzie. Rarytasy -czytać należy: róże.
LIDKA 19:56, 28 sty 2026

anabuko1 napisał(a)
Zima trwa w tym roku może i długo. Ale wszystko jest na swoim miejscu. Niech będzie jeszcze w lutym a w marcu piękna wiosna.

Aniu wygląda na to że pogoda przez ostatnie lata nas rozpieściła i teraz zima jest jak zima. Ja żyję pięć dziesięcioleci i pamiętam czasy gdy Odra zamarzła i ją bombardowano by rozkruszyć lód i by barki mogły pływać.
Szkoła gminna na wsi była zamknięta przez 2 tyg bo nie było jak dojechać . Teraz mamy ciepłe domy, bezobsługowe ogrzewania i wiele wygód. Zima niestraszna już tak jak kiedyś.
Joku 20:50, 28 sty 2026

Też myślę że trudno nam znieść obecną zimę bo przyzwyczailiśmy się do łagodnych. Jestem starsza od ciebie i też mam w pamięci dawne zimy ze śniegiem od listopada do kwietnia i zaspami po kolana. Oj chciałoby się żeby już to białe świństwo stopniało.

Na You Tube dość rzadko zaglądam ale lubię blog "Z ogrodem na ty".