Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Judith 11:08, 26 cze 2021

LIDKA napisał(a)
Judith a w jakim sklepie ta drobna kora bo wg nnie to tanio.
U nas 20 l drobnej jest za 17 zl.

Uuu. Może drobinki złota ktoś do niej dosypuje?
Ta cena to patologia. Nie powinna być punktem odniesienia.
Marlenaa 11:32, 26 cze 2021

Lidka na korę można majątek wydać. Ja już miałam dość kupowania w workach. Męża z przyczepką wysłałam do pobliskiego tartaku, za przyczepkę płacił 50zł. Fakt, że taka kora nie jest idealna, raz grubsza, raz drobniejsza. Czasem przekompostowana, a czasem świeża. Zależy jaka akurat była, ale tania. Niektórzy mówią, że musi być przekompostowana, ale co tam. Roślinom, przynajmniej moim nie zrobiło różnicy, z chwastami był spokój i wilgoć zatrzymana. I tak co roku, góra dwa lata musisz kory dosypać, aż do momentu całkowitego zarośnięcia rabaty. A jeżeli rabata docelowo nie ma być całkiem zarośnięta, to ciągle musisz dosypywać kory. Ot taka to robota
Roocika 22:10, 26 cze 2021

Lidka, czytam, że u ciebie też nornice ryją. Normalnie się dziś na nie zagotowałam.

Kora podrożała bardzo, w ubiegłym roku była po 8 teraz w tym samym sklepie po 11 za 60 l, tyle, że przekompostowana.

LIDKA 23:52, 26 cze 2021

Marlenaa napisał(a)
Lidka na korę można majątek wydać. Ja już miałam dość kupowania w workach. Męża z przyczepką wysłałam do pobliskiego tartaku, za przyczepkę płacił 50zł. Fakt, że taka kora nie jest idealna, raz grubsza, raz drobniejsza. Czasem przekompostowana, a czasem świeża. Zależy jaka akurat była, ale tania. Niektórzy mówią, że musi być przekompostowana, ale co tam. Roślinom, przynajmniej moim nie zrobiło różnicy, z chwastami był spokój i wilgoć zatrzymana. I tak co roku, góra dwa lata musisz kory dosypać, aż do momentu całkowitego zarośnięcia rabaty. A jeżeli rabata docelowo nie ma być całkiem zarośnięta, to ciągle musisz dosypywać kory. Ot taka to robota

Raz mi sie udalo z tartaku za free kory nawieźć.

W tym roku kupilam 3 x 45 worków. Dzis sypałam i wygląda że mi starczy. Co wiosne dokupie ok 50 worków i chyba bedzie ok.
ajka 11:27, 28 cze 2021

Ostatnio kupowałam 100 worków kory, strasznie daje po kieszeni, ale rośliny widzę wdzięczne.
LIDKA 19:43, 28 cze 2021

Artemisy

Etude

Nn pnąca
LIDKA 19:47, 28 cze 2021

Na zachodniej wreszcie coś widać. Lawenda kwitnie. Nazwa gatunkowa nieznana. 2 sezon u mnie. Wiosną przesadzana.

Trzeba zrobić jeszcze dosypke kory bo karton przebija.

LIDKA 19:53, 28 cze 2021

koreanka przed domem

Hortki wims red w donicach. Wygląda na to że to najwcześniejsze hortki u mnie.

Martka 22:28, 28 cze 2021

Są róże, jest lawenda, pięknie, Lidka! Gratulacje! Co teraz na tapecie? Wims red pięknie kwitną, ten sezon jest Twój
Agatorek 23:48, 28 cze 2021

U mnie wims red też pierwsze

Róże masz śliczne