Lidko, u Mirki pisałaś o sprzęcie do robienia kancików. Co to takiego? Może jakąś fotkę, podpowiedź gdzie kupić?
Obejrzałam twoje rabaty, jak igła. A kanty faktycznie piękne, równe. napisz mi coś o tym sprzęcie.
Lidka a czy Twój sprzęt do kantów miał w komplecie akumulator? Obejrzeliśmy go z mężem i chcielibyśmy kupić. Tylko ten akumulator nas chwilowo powstrzymał.
Dzięki Lidko za namiary. Fajny sprzęt.
Jak to działa z taką pompą do podnoszenia ciśnienia? U mnie w kranie bardzo zmienne ciśnienie. Najgorsze wieczorami, gdy wiele ogrodów jest podlewanych, a rolnicy pompują dla zwierząt/do podlewania upraw/do oprysków. Masz ją zaraz za licznikiem i w całym domu Ci zwiększa ciśnienie czy tylko ogrodowo?
Lidka zrobisz jak uważasz, tak jak Tobie i mężowi pasuje, natomiast kilka rzeczy weźcie pod uwagę. W różnych książkach ogrodniczych czy nawet w kursach o projektowaniu wnętrz jedną ze sztywniejszych zasad jest trzymanie się ograniczonych ilości rodzajów materiałów. Jeśli będziesz mieć: korę, obwódkę z kamienia, kamień typu kora, obrzeże betonowe, kamyki okrągłe beżowo-szare to wszystko będzie się gryźć. Lubisz linie, porządek, kanciki. Nie boisz się, że taki misz-masz faktur i kolorów będzie Cię z czasem denerwował w tym miejscu?
Może wyjmij krawężnik betonowy, poszerz strefę tych kamyków aż do krawędzi z kamiennego obrzeża. Aby wygodnie się chodziło dodaj płyty. Masz wtedy tylko jeden rodzaj kamienia, korę i krawędź. Płyty najlepiej tej samej firmy i koloru co taras.