Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

TAR 12:41, 30 maj 2026

Magara napisał(a)
Lidka, o rodkowych Twoich prognozach czytam. I myślę, że nie ma co planować.
Moje rodki, posadzone wzorcowo rosną marnie. Warunki świetlne mają idealne. Są podlewane.
U mojej sąsiadki, posadzone są na totalnej patelni - mają się super, kwitną jak szalone, nic im nie dolega, chorób nie łapią. Rosną ale nadmiernie się nie rozrastają.

Mam to samo. Wzorcowo posadzone. Maja wode a sa zalosne.
TAR 12:46, 30 maj 2026

Lidka masz warunki na kaliny. Rozwaz ich wiecej. Sa bezproblemowe, ladnie i dlugo kwitna, robia mase na rabacie. Ja u siebie mam ze 20 roznych i bardzo sie ciesze, wszedzie wokol kwiaty. Moze nie kolorowe ale tonuja ten moj jarmark ogrodowy

Coraz bardziej lecze sie z bylin. Stawiam na krzewy. Nie mam juz tyle sil nawet na obrobke tego co juz rosnie.
ajka 12:53, 30 maj 2026

Widzę Lidko, że polecane tobie były wielosiły. Ja mam wielosił Blue Pearl i zakochałam się w nim tym roku. Ale one dopiero na nowej rabacie pięknie urosły i się zagęściły, a na starej ledwo przyrastają, nie wiem od czego to zależy. Wydaje mi się, że lepiej rosną w słońcu, a w internecie piszą, że wolą półcień
nicol21 22:58, 30 maj 2026

O mamusiu! ależ Ty masz piękne te kępy irysów syberyjskich!!! i jaki ładny kolor!
Ja mam 2: jasny i ciemny niebieski, przez te upały mega szybko mi przekwitły i zastanawiam sie czy ich nie wywalić z rabaty kuchennej.... a przy tunelu foliowym też takei na 1,2-1,4m nawet są! potwory z nich.

Do Ciebie ciepło nadchodzi więc i kortowa zacznie szaleć. Super!

a Rh wcale tak marnie nie wyglądają jak mówisz.Choć z drugiej strony wiem jak to jest - dać z sebie wszystko a one się odwrócą kitą do Ciebei . Ja mam ostatenie podejscie do Rh.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
LIDKA 16:24, 31 maj 2026

TAR napisał(a)
Lidka masz warunki na kaliny. Rozwaz ich wiecej. Sa bezproblemowe, ladnie i dlugo kwitna, robia mase na rabacie. Ja u siebie mam ze 20 roznych i bardzo sie ciesze, wszedzie wokol kwiaty. Moze nie kolorowe ale tonuja ten moj jarmark ogrodowy

Coraz bardziej lecze sie z bylin. Stawiam na krzewy. Nie mam juz tyle sil nawet na obrobke tego co juz rosnie.

Tarciu.
Mam 3 różne Kaliny na kortowej ale maluchy. Ostatnia st keverne. Zobaczyłam na żywo jak kwitnie i kupiłam.

Myślę że czas na jakieś derenie.
W tyg wlecę do szkółki .

Byliny będą u mnie tylko nie malutkie i muszą być raczej samoobsługowe .

Wylot zrobi lawenda bo u mnie ładna jest ok 3 lat potem brzydka . Już nie będę walczyć z roślinami i o rośliny. Werbeny lubię ale się nie obudziły a siewek tylko kilka . Kupięq perowskie i zobaczymy jak im będzie.
LIDKA 16:31, 31 maj 2026

ajka napisał(a)
Widzę Lidko, że polecane tobie były wielosiły. Ja mam wielosił Blue Pearl i zakochałam się w nim tym roku. Ale one dopiero na nowej rabacie pięknie urosły i się zagęściły, a na starej ledwo przyrastają, nie wiem od czego to zależy. Wydaje mi się, że lepiej rosną w słońcu, a w internecie piszą, że wolą półcień

Obejrzę ten wielosił a mój ma białe kwiaty i jakiś taki niepozorny jest.
Może trzeba mu zmienić miejscówkę
LIDKA 16:32, 31 maj 2026

Angelika95 napisał(a)
Lidka, a jaką wysokość osiągnęły Twoje gaury w tamtym roku?

Angelika Gaury miałam ok metr i metr szerokie. Pożarły mi seslerię. Mam filmik gdzieś na insta jak wyglądały.
LIDKA 16:34, 31 maj 2026

nicol21 napisał(a)
O mamusiu! ależ Ty masz piękne te kępy irysów syberyjskich!!! i jaki ładny kolor!
Ja mam 2: jasny i ciemny niebieski, przez te upały mega szybko mi przekwitły i zastanawiam sie czy ich nie wywalić z rabaty kuchennej.... a przy tunelu foliowym też takei na 1,2-1,4m nawet są! potwory z nich.

Do Ciebie ciepło nadchodzi więc i kortowa zacznie szaleć. Super!

a Rh wcale tak marnie nie wyglądają jak mówisz.Choć z drugiej strony wiem jak to jest - dać z sebie wszystko a one się odwrócą kitą do Ciebei . Ja mam ostatenie podejscie do Rh.

Nie mówiłam ze mam marne rodki. Tnę je i dbam i rosną . Tylko że za blisko tuj. Taki z nimi kłopot.
mirkaka 16:40, 31 maj 2026

Irysa masz zachwycające, no moje w tym roku całkowita porażka, trzy kwiaty Muszę odmłodzić, koniecznie
sylwia_slomc... 16:57, 31 maj 2026

Lidziu Madzia ma nowy wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11945-nowy-poczatek-z-wilkiem-w-tle